Αναζητηση στον ιστότοπο

Μελετη και σχεδιασμος της εγκαταστασης ενος συναγερμου

2010-05-09 10:46

Για την αγορά ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασύρματου συναγερμού θα χρειαστεί να κάνετε μια μελέτη για ποια περιφερειακά παρελκόμενα (μαγνητικές επαφές ή παγίδες, αισθητήρες κίνησης ή ραντάρ, ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων, αισθητήρες ανίχνευσης καπνού / διαρροής φυσικού αερίου / διαρροής νερού, ανιχνευτές κίνησης υπερύθρου, πληκτρολόγια, σειρήνες, τηλεχειριστήρια και μονάδες επικοινωνίας κ.α.) θα χρειαστούν ώστε να επικοινωνούν με την κεντρική μονάδα του συναγερμού σας.

Θα πρέπει να λειτουργήσετε σαν να είστε εσείς ο διαρρήκτης. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές. Κάντε μια βόλτα περιμετρικά της κατοικίας σας. Σημειώστε τα πιθανά σημεία που θα μπορούσε να έχει  πρόσβαση ο κλέφτης όπως τα παράθυρα, οι εξώπορτες, οι μπαλκονόπορτες, τα παράθυρα του μπάνιου, τα παράθυρα στο κλιμακοστάσιο, οι γκαραζοπόρτες κ.α.Σχεδιασμός και εγκατάστασης ενός ασύρματου συναγερμού σπιτιού

Αυτά τα πιθανά σημεία παραβίασης θα πρέπει να τα προφυλάξετε και να εξασφαλίσετε την μη παραβίαση τους. Ακολουθήστε λοιπόν τις παρακάτω οδηγίες για μια σωστή και ολοκληρωμένη μελέτη ενός συστήματος ασφαλείας συναγερμού.

Βήμα 1
Καθορίστε σε πόσα παράθυρα και πόρτες θα τοποθετήσουμε ανιχνευτές για να τους ενσωματώσετε στον συναγερμό. Θα πρέπει στους εξωτερικούς χώρους περιμετρικά του σπιτιού να μην υπάρχει ελεύθερη δίοδο για να παραβιαστεί από τον διαρρήκτη. Έτσι σε κάθε άνοιγμα να υπολογίσετε από μία ασύρματη μαγνητική επαφή.

Βήμα 2
Καθορίστε την πιθανή θέση για τηνκεντρική μονάδα ελέγχου συναγερμού. Να βρείτε το κατάλληλο μέρος ώστε να μην είναι εύκολα προσβάσιμο για τον οποιονδήποτε.

Βήμα 3
Βρείτε την κατάλληλη θέση για να τοποθετήσετε το πληκτρολόγιο όπως κοντά στη πόρτα είσοδου. Θα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμο ώστε να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να οπλίζετε και να αφοπλίζετε το συναγερμό κατά την είσοδο ή έξοδο σας από το σπίτι. Ακόμη μπορείτε να χρεισιμοποιήσετε και επιπλέον ασύρματα πληκτρολόγια για να είναι πιο εύκολος και γρήγορος ο χειρισμός της λειτουργίας του συναγερμού. 

Βήμα 4
Αφού έχετε καθορίσει ποσά παράθυρα και πόρτες θα είναι συνδεδεμένα με την κεντρική μονάδα ελέγχου θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύστημα ασφαλείας, το οποίο να  μπορεί να ελέγχει όλες τις ζώνες που έχετε στο σπίτι σας. Κάθε παράθυρο ή πόρτα που ενσωματώνεται στο σύστημα μπορεί να θεωρείται ζώνη. Ένα βασικό σύστημα συναγερμού συνήθως περιέχει οκτώ ζώνες. Εντούτοις, πολλοί συναγερμοί επιτρέπουν την επέκταση τους σε συστήματα μέχρι 32 ζώνες.

Βήμα 5
Καθορίστε εάν η τοποθέτηση των καλωδίων είναι δύσκολη για να συνδέθουν από τους αισθητήρες στην κεντρική μονάδα ελέγχου, χρονοβόρα και πολυέξοδη. Αντίθετα μια εύκολη λύση είναι ένα σύστημα ασύρματου συναγερμού που δεν χρειάζονται καλώδια και είναι εύκολο και γρήγορο στην εγκατάσταση του.

Βήμα 6
Αποφασίστε εάν θέλετε μία υπηρεσία κέντρου λήψης σημάτων που θα ελέγχει 24 ώρες το 24ωρο το σπίτι σας. Όμως οι υπηρεσίες αυτές «προσέχουν» το σπίτι σας έναντι μηνιαίας αμοιβής. Μια λιγότερο ακριβή εναλλακτική λύση είναι η τοποθέτηση ενός βασικού συστήματος συναγερμού το οποίο να έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με επιλεγμένες τηλεφωνικές γραμμές σας και σε περίπτωση παραβιάσης του σπιτιού σας να ειδοποιήστε άμεσα τηλεφωνικώς.

Βήμα 7
Εξετάστε τον τρόπο ζωής σας
. Κάποιο μέλος της οικογένειας σηκώνεται συχνά στο μέσο της νύχτας πχ για ένα πρόχειρο φαγητό, έχετε ένα μεγάλο κατοικίδιο ζώο που περιπλανάται στο σπίτι τη νύχτα. Τέτοιες περιστάσεις θα επηρεάσουν τον τύπο των αισθητήρων κινήσεων που εσείς θα επιλέξετε για να εγκαταστήσετε.

Βήμα 8
Να είστε σίγουρος ότι το σύστημα συναγερμού που επιλέγετε μπορεί να δεχτεί αισθητήρες πυρκαγιάς-προστασίας, αισθητήρες μονοξειδίου του άνθρακα, ανιχνευτές αερίου, καθώς και ανιχνευτές νερού. Επιπροσθέτως, σιγουρευτείτε ότι τα κουμπιά πανικού περιλαμβάνονται ή μπορούν να συμπεριληφθούν στο σύστημα συναγερμού.


Βήμα 9
Επιλέξτε ένα σύστημα συναγερμού φιλικό προς το χρήστη. Επιβεβαιώστε ότι η εισαγωγή των κωδίκων στο πληκτρολόγιο δεν είναι μια περίπλοκη διαδικασία αλλά είναι μια ενέργεια που το κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να μάθει γρήγορα και να το χρησιμοποιεί άνετα.

Πισω

Συμβουλές για την ατομική ασφάλεια σας

Τροποι για ησυχο υπνο μωρου και γονεων

2009-10-24 17:21
  Από την γέννηση του μωρού ως την ηλικία των τριών μηνών, οι συνήθειες του ύπνου του θα μεταβάλλονται συνεχώς. Σίγουρα θα σας έρχετε στην σκέψη σας η εποχή που δεν υπήρχε το βρέφος, όταν κοιμόντουσαν οι γονείς όλη την νύχτα χωρίς διακοπή και ξυπνούσαν φρέσκοι και ξεκούραστοι το επόμενο πρωί. Οι αναμνήσεις αυτές έχουν...
>>

Ασφαλεια μωρου

2009-10-16 22:40
Η γέννηση ενός νέου μέλους της οικογένειας φέρνει χαρά και ευτυχία στους γονείς. Όμως με το πρώτο κλάμα του φέρνει ανησυχία και ανασφάλεια στην μητέρα και στον πατέρα για το τι πρέπει να κάνουν για να τον προστατέψουν και να είναι ασφαλές. Έτσι τους γεννιούνται διαφορά ερωτήματα όπως: - Θα πρέπει να μην κοιμούνται καθόλου για να...
>>

Συσκευες ατομικης προστασιας

2009-10-05 21:37
  Διανύουμε την εποχή όπου η οικονομική κρίση μας έχει χτυπήσει την πόρτα, και όχι μόνο. Σοβαρό αντίκτυπο αυτής είναι και η αύξηση των ληστειών που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ληστείες όχι μόνο της κατοικίας μας ή άλλων περιουσιακών μας στοιχείων αλλά ακόμα και στο δρόμο τη στιγμή που αμέριμνοι περπατάμε. Ο απλός πολίτης θα...
>>
<< 1 | 2 | 3 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode