Αναζητηση στον ιστότοπο

Τρόποι προφύλαξεις πολυκατοικίας και των διαμερισμάτων απο ληστείες

2018-02-14 10:34

Πρόσφατες αστυνομικές εκθέσεις τονίζουν ότι στις πολυκατοικίες έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις και όπως αναφέρουν εάν οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές διαμερισμάτων δεν πάρουν μέτρα προφύλαξης τότε θα έχουμε εκθετική  αύξηση των διαρρήξεων. Δυστυχώς η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται κάθε στιγμή σε όλα τα σημεία της Ελλαδας ώστε να προφυλάξει τους πολίτες από τους κλέφτες, από τους επίδοξους διαρρήκτες.

ασύρματοι συναγερμοί για διαμερίσματα

Θα πρέπει οι ένοικοι / ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προφυλάξης χωρίς όμως να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά, αντιθέτως θα πρέπει να κάνουν αγορές οικονομικές μεν αποτελεσματικές δε ώστε να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή προστασία του διαμερίσματός τους.

Στις πολυκατοικίες λαμβάνουν χώρα οι συνελεύσεις με σκοπό να αντιμετωπίσουν από κοινού οι ένοικοι / ιδιοκτήτες τις διάφορες ανάγκες του κτηρίου που ζουν. Μια πολύ καλή ιδέα είναι σε μία τέτοια συνέλευση οι ένοικοι / ιδιοκτήτες να θέσουν και το θέμα της ασφάλειας της πολυκατοικίας και κατ’ επέκταση έκαστου διαμερίσματος. Ξέρετε, το θέμα της ασφάλειας είναι τόσο σημαντικό όσο σημαντική είναι π.χ και η συντήρηση του καυστήρα ώστε να  αποφευχθεί περαιτέρω επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η συντήρηση του ανελκυστήρα, θέματα καθαριότητας  κλπ.   

Στο παρελθόν τη θέση των συνελεύσεων είχαν αναλάβει οι θυρωροί, επάγγελμα που σήμερα δεν υφίσταται στις πολυκατοικίες παρά μόνο σε μέγαρα όπου στεγάζονται γραφεία και εταιρείες. Ο θυρωρός είχε υπό την εποπτεία του τα πάντα που αφορούσαν όχι μόνο την πολυκατοικία σαν κτήριο αλλά και όσους διέμεναν σ’ αυτή. Είχε λοιπόν επομιστεί και το ρόλο του φύλακα της πολυκατοικίας μιας και έλεγχε ποιός έμπαινε και ποιός έβγαινε από αυτή. Αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και στο βωμό της οικονομίας θυσιάστηκε και αυτό το επάγγελμα, ευτυχώς όχι εξ ολοκλήρου.

Γι’ αυτό το λόγο και όχι μόνο, σήμερα θα πρέπει ο κάθε ένοικος / ιδιοκτήτης διαμερίσματος να είναι ευαισθητοποιημένος και να νιώθει ότι η πολυκατοικία είναι το δικό του σπίτι και με ποιό τρόπο να το προστατέψει καλύτερα.

Οι διαρρήκτες θέλουν η «εργασία» τους να γίνεται εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Ποιός όμως είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μπουν στην πολυκατοικία και κατόπιν στα διαμερίσματα; Μα η κεντρική είσοδος της πολυκατοικίας. Θα πρέπει λοιπόν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας όταν μπαίνουν ή βγαίνουν από την είσοδο να προσέχουν να μην αφήνουν την πόρτα ανοιχτή ώστε να διευκολύνουν την είσοδο των διαρρηκτών στην πολυκατοικία. Επίσης ένα ακόμα κόλπο για τους διαρρήκτες είναι να χτυπούν τα κουδούνια της πολυκατοικίας και να επικαλούνται υποτιθέμενη εργασία κάποιας εκ των ΔΕΚΟ π.χ ΔΕΗ,ΟΤΕ, κλπ. Έτσι για μία ακόμη φορά βρίσκεστε απροστάτευοι μπροστά στο χτύπημα των διαρρηκτών.

Σε όλες τις πολυκατοικίες υπάρχει το θυροτηλέφωνο για να μπορείτε να ανοίγετε την κεντρική πόρτα αλλά δυστυχώς μόνο στις νεόχτιστες πολυκατοικίες έχει γίνει εγκατάσταση και της θυροτηλεόρασης, η οποία επιτρέπει εκτός από την ακουστική και την οπτική επαφή με τον οποιοδήποτε «επισκέπτη».
Μια καλή λύση που προτείνουμε για τις πολυκατοικίες στις οποίες δεν είχε γίνει μελέτη για θυροτηλεόραση είναι να εγκαταστήσετε σύστημα ασύρματης θυροτηλεόρασης εύκολα και γρήγορα στην κεντρική είσοδο ώστε να μπορείτε να κάνετε οπτικό και ηχητικό έλεγχο.

Μ’ αυτό τον τρόπο έχετε κάνει το πρώτο βήμα αποτροπής του διαρρήκτη από πιθανή εισβολή στην πολυκατοικία σας.
Τί γίνετε όμως στην περίπτωση που ο διαρρήκτης έχει καταφέρει να εισχωρήσει στην πολυκατοικία; Εδώ, σ’ αυτή την περίπτωση ο κάθε ένας ένοικος / ιδιοκτήτης διαμερίσματος πρέπει να μεριμνήσει ώστε να μην ολοκληρώσει το έργο του ο διαρρήκτης. 

  • Θα πρέπει να κλειδώνει τις εξώπορτες και τα παράθυρα όχι μόνο όταν δεν είναι στο διαμέρισμα του αλλά ακόμα και όταν βρίσκετε μέσα.
  • Θα πρέπει να ενισχύσει τις μπαλκονόπορτες με ρολλά ασφαλείας και στα παράθυρα να τοποθέτηθούν κάγκελα ασφαλείας.
  • Θα πρέπει να βάλει θωρακισμένη πόρτα εισόδου.
  • Τις ώρες που κοιμάται ή είναι εκτός διαμερίσματος να τοποθετηθούν πρόσθετοι πύροι ασφαλείας ώστε ο διαρρήκτης να καθυστερήσει την «είσοδό» του στο διαμέρισμά σας.

Δυστυχώς όμως οι παραπάνω συμβουλές είναι απλά για να καθυστερήσουν  το έργο του διαρρήκτη κάνοντας το έργο του δύσκολο. Αυτό που θα τον πανικοβάλει και θα τον αποτρέψει είναι ένα σύστημα συναγερμού ασφαλείας. Και αυτό γιατί εάν υπάρχει εγκατεστημένος συναγερμός, κατά την προσπάθεια παραβίασης του διαμερίσματος σας, εκείνος θα ενεργοποιήσει την σειρήνα, εκείνη θα ηχήσει, θα ειδοποιηθούν οι ένοικοι της πολυκατοικίας και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άμεση φυγή του διαρρήκτη. Επιπροσθέτως εάν έχετε εγκαταστήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού εκτός από τους ενοίκους της πολυκατοίκας θα ειδοποιηθεί και ο ένοικος / ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, κατά την απουσία του, τηλεφωνικώς από το ίδιο το σύστημα συναγερμού.

οικονοιμκοί ασύρματοι συναγερμοί σπιτιών

Όπως βλέπετε υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να αποτρέψετε τους διαρρήκτες από το να εισβάλουν στην πολυκατοικία ή στο διαμέρισμά σας αρκεί να διαλέξετε αυτόν που πληρεί τις προϋποθέσεις που εσείς θεωρείτε απαραίτητες. Υπάρχουν ενσύρματα και ασύρματα συστήματα συναγερμού, τα οποία με τη βοήθεια της τεχνολογίας πληρούν τα υψηλά στάνταρντς των δικών σας απαιτήσεων. Δεν έχετε παρά να κάνετε μία επίσκεψη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα ή ακόμα και ένα τηλεφώνημα στο εμπορικό μας τμήμα ώστε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε το πλέον κατάλληλο για την περίπτωσή σας σύστημα ασφαλείας.

συναγερμός για διαμερίσματα ασύρματοι συναγερμοί τιμές για πολυκατοικίες; προφύλαξη από ληστείες

Πισω

Τώρα μπορείτε να μας ζητήσετε να κάνουμε δωρεάν προγραμματισμό των λειτουργιών του συστήματος συναγερμού που θα επιλέξετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας.  Παρέχουμε ακόμα δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη σε κάθε απορία που θα δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της εγκατάστασης.

Τηλεφωνήστε μας για περισσότερες πληροφορίες 

2118000210 -2105543227 -2105710074

Συμβουλές για την οικιακή ασφάλεια

Κρούσματα σε όλη την Ελλάδα με συνεχόμενες ληστείες σε καταστήματα

2019-11-05 11:24
Οι συνεχόμενες ληστείες, δυστυχώς, έχουν γίνει ο καθημερινός φόβος και τρόμος των μικρολιανοπωλητών. Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι, παρά τα μέτρα που παίρνουν οι μικροεπιχειρηματίες, νιώθουν ανυπεράσπιστοι μιας και μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν λεία των επίδοξων διαρρηκτών.  Η...
>>

Λόγοι για να επιλέξετε συναγερμό με ενσύρματους ή ασύρματους ανιχνευτές

2017-12-16 12:36
Τα ενσύρματα συστήματα ασφαλείας καθώς και τα ασύρματα συστήματα έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις (στήσιμο) αλλά και τα δύο εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό: να ασφαλίσουν το σπίτι σας από οποιαδήποτε εισβολή. Έχουν γίνει αμέτρητες συζητήσεις πάνω στο ποιο από τα δύο έχει την καλύτερη...
>>

Λόγοι για να συνδεθείτε με Κέντρο Λήψης Σημάτων (Κ.Λ.Σ)

2017-01-18 10:40
Καθημερινά ακούμε στην γειτονιά μας ή στο δρόμο να ηχούν σειρήνες συναγερμών από σπίτια ή αυτοκίνητα αλλά δεν δίνουμε σημασία. Μερικές φορές δεν αναγνωρίζουμε καν εάν ο ήχος είναι από το δικό μας σπίτι ή αυτοκίνητο. Έτσι ο χρόνος που χάνουμε μέχρι να αντιληφθούμε από που...
>>

Λόγοι να επιλέξετε συναγερμό με εξωτερική σειρήνα

2018-08-05 09:26
Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άμεσο κίνδυνο, το πρώτο πράγμα που έχουμε μάθει να κάνουμε είναι να ζητήσουμε βοήθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα με σκοπό να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως όταν αυτός ο κίνδυνος ονομάζεται «διαρρήκτης» αυτό δεν είναι εφικτό ή...
>>

Μειωστε τον κινδυνο του σπιτιου σας απο τους διαρρηκτες

2010-05-03 10:00
Οι περισσότερες ληστείες που πραγματοποιούνται είναι από ερασιτέχνες ληστές. Στατιστικές από αστυνομικές εκθέσεις δείχνουν ότι στις 2 από τις 10 διαρρήξεις δεν είναι απαραίτητο να έχουν χρησιμοποιηθεί  εργαλεία παραβίασης σπιτιών αλλά συνήθως μπαίνουν με εύκολους τρόπους...
>>
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode