Αναζητηση στον ιστότοπο

Παιχνίδι και ασφάλεια του παιδιού

2009-11-01 13:23

Το μωρό σας από την πρώτη στιγμή της γέννησης του βλέπει τους γονείς σαν το κέντρο του κόσμου του.

Όμως σταδιακά, μεγαλώνοντας αποκτά εμπειρίες και συνείδηση για τον εαυτό του. Θα αρχίζει να επεκτείνει την συμπάθεια και το ενδιαφέρον του και για άλλους ανθρώπους καθώς και παιδάκια. Παρότι δεν μπορείτε να κάνετε φίλους για λογαριασμό του, έχετε την δυνατότητα να το πηγαίνετε σε χώρους όπως παιδικές χαρές, παιδότοπους για να γνωρίσει άλλα παιδάκια. Γρήγορα θα αρχίσει ν’ αποκτά κοινωνικές συνήθειες.

Η επικοινωνία με τα άλλα παιδιά γίνεται με το παιχνίδι. Έτσι το παιδί σας με αυτό τον τρόπο αναπτύσει την επιδεξιότητα του και μαθαίνει να ενεργοποιεί όλα τα μέλη του σώματος του π.χ τα χέρια σαν εργαλεία. Τα ομαδικά παιχνίδια και η συναναστροφή του με άλλα παιδιά αυξάνουν την κοινωνικότητα του και ανακαλύπτει ότι είναι σημαντικό να διατηρεί καλές σχέσεις με τον περίγυρο του. Ανακαλύπτει και κατ’ επέκταση δίνει σάρκα και οστά στις λέξεις φιλία, αγάπη, σεβασμός, συμπόνια για τα άλλα άτομα. Ακόμη το παιχνίδι το βοηθά να βελτιώσει το λεξιλόγιο του, γιατί όσο περισσότερη φαντασία απαιτεί, τόσο πιο περίπλοκες είναι οι ιδέες που το παιδί πρέπει να μετατρέψει σε λόγια. Επίσης το βοηθά στη σωματική του ανάπτυξη, π.χ το σκαρφάλωμα, το τρέξιμο, το πήδημα ενισχύουν το συντονισμό των μυών του και την ανάπτυξη των σωματικών ικανότητων του , ενώ άλλα παιχνίδια οξύνουν σημαντικά την ακοή και την όραση του.

Γι’ αυτό λοιπόν από τη βρεφική ηλικία που κάθεται στο πάρκο ή στην κούνια και αρχίζει να παίζει με παιχνίδια θα πρέπει να του δίνονται τα ερεθίσματα με διάφορα είδη παιχνιδιών ώστε να ανακαλύπτει τις διάφορες πτυχές του εαυτού του. Μ’ αυτό τον τρόπο βλέπετε ποιά παιχνίδια του αρέσουν και ποιά όχι, ποιά παιχνίδια μπορεί να του κεντρίσουν το ενδιαφέρον και ποιά όχι. Όμως το να αφήσετε ένα βρέφος μόνο του δεν είναι ασφαλές. Μία καλή πρόταση είναι να χρησιμοποιήσετε κάμερα ενδοεπικοινωνίας για μωρά ώστε να είσαστε κοντά του μεν αλλά από απόσταση δε.

Όπως προαναφέραμε μεγαλώνοντας το παιδί σας αρχίζει να περπατάει και να θέλει να παίζει έξω από το σπίτι για να τρέχει ελεύθερο, να λερώνεται και να εξερευνεί ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Οι κίνδυνοι όμως αυξάνονται όπως μεγάλος κίνδυνος είναι να βγει από τον κήπο του σπιτιού ή από το χώρο της παιδικής χαράς όπου παίζει και να τρέξει προς το δρόμο.

Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν ιμάντες ή ένα λουράκι για το χέρι πράγμα όμως που κάνει το το παιδί να μην νοιώθει ελεύθερο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε συναγερμούς για παιδιά, οι οποίοι παρέχουν ελευθερία κινήσεων στο παιδί σας αλλά σας ειδοποιούν άμεσα όταν εκείνο απομακρύνεται από κοντά σας. 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΩΡΩΝ

Επίσης αν υπάρχει πισίνα στον κήπο του σπιτιού σας θα πρέπει να προσέξτε πολύ την πιθανότητα πνιγμού. Σας επιστούμε την προσοχή για το πού αφήνετε το παιδί σας να παίζει. Κλειδώστε τις πόρτες του κήπου, αδειάστε την πισίνα όταν δεν την χρησιμοποιείτε ή ακόμα και όταν την χρησιμοποιείτε μετά τη χρήση της, καλύψτε την με ρολλά ασφαλείας πισίνας.

Γονείς, τώρα πια δεν υπάρχει λόγος να μην πηγαίνετε τακτικά το παιδί σας στο πάρκο ή στην παιδική χαρά και να φοβάστε να οργανώνετε εξορμήσεις στην εξοχή λόγω του κινδύνου ότι μπορεί να απομακρυνθεί από κοντά σας και το άγχος της συνεχόμενης επίβλεψής του να σας κάνει νευρικούς και καταπιεστικούς απέναντί του.

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχουν τρόποι που σας εξασφαλίζουν την ξενοισιά της χαράς και την απόλαυση των στιγμών σας με το παιδία σας.  

Πισω

Συμβουλές για την ατομική ασφάλεια σας

Παιχνίδι και ασφάλεια του παιδιού

2009-11-01 13:23
Το μωρό σας από την πρώτη στιγμή της γέννησης του βλέπει τους γονείς σαν το κέντρο του κόσμου του. Όμως σταδιακά, μεγαλώνοντας αποκτά εμπειρίες και συνείδηση για τον εαυτό του. Θα αρχίζει να επεκτείνει την συμπάθεια και το ενδιαφέρον του και για άλλους ανθρώπους καθώς και παιδάκια. Παρότι δεν μπορείτε να κάνετε φίλους για λογαριασμό του, έχετε την δυνατότητα να το πηγαίνετε σε χώρους όπως παιδικές χαρές, παιδότοπους για να γνωρίσει άλλα παιδάκια. Γρήγορα θα αρχίσει ν’ αποκτά κοινωνικές...
>>

Ιδεες και προτασεις για το νεογεννητο μωρο σας

2009-11-06 23:57
Το μωρό σας τους πρώτους μήνες της ζωής του θα πρέπει να μένει μαζί σας αλλά αργότερα δηλαδή όταν θα αρχίσει να κοιμάται όλη τη νύχτα χωρίς διακοπές, θα μπορεί να έχει δικό του δωμάτιο, το δικό του χώρο. Και έτσι γονείς ήρθε η ώρα για να αγοράσετε κάποια πράγματα πιο εξειδικευμένα, πράγματα που θα κάνουν το μωρό σας από την πρώτη κιόλας στιγμή να αισθανθεί όμορφα στο χώρο που εσείς με τόση αγάπη και φροντίδα του ετοιμάσατε. Πολλοί γονείς θεωρούν τη διαδικασία για τον εξοπλισμό του δωματίου του...
>>

Επιλογή κάμερας παρακολούθησης για μωρά

2011-02-07 11:08
Παρέχοντας ένα σίγουρο και ασφαλές περιβάλλον για το μωρό σας είναι μέρος της γονικής μέριμνας και πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα σας για την ασφάλεια της οικογένιας σας. Οι κάμερες παρακολούθησης μωρών θα πρέπει να είναι μέρος αυτού του πλάνου σας. Γι’ αυτό το λόγο η MAT SECURITY έχει επιλέξει για εσάς το κορυφαίο σύστημα παρακολούθησης μωρών.  Ένα τέτοιο σύστημα παρακολούθησης μωρών είναι συνήθως ασύρματο και φορητό. Αποτελείται από ένα πομπό και ένα δέκτη και μπορεί να...
>>
<< 1 | 2

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode