Αναζητηση στον ιστότοπο

Αυξηση του οργανωμενου εγκληματος

2009-09-19 16:26

Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης των συστήματων ασφαλείας, τόσο από επιχειρήσεις όσο και από νοικοκυριά, δεν είναι καθόλου τυχαία. Οφείλεται στο έντονο αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί κυρίως στις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθηνα, Θεσσαλονίκη) αλλά και στις πόλεις και στα χωριά της περιφέρειας.

Είναι, όμως, γεγονός αναμφισβήτητο ότι η κοινωνία έχει κουραστεί και έχει αγανακτήσει από την αύξηση της εγκληματικότητας. Γι’ αυτό και κάποιες επιτυχίες των διωκτικών Αρχών, ο απλός πολίτης τις βλέπει με ιδιαίτερη ανακούφιση και ικανοποίηση.
Θα επιμείνουμε ότι η Αστυνομία θα πρέπει να ρίξει περισσότερη βαρύτητα και στη «χαμηλή» εγκληματικότητα, παράλληλα με τη «βαριά». Δεν πρέπει να επαναπαύεται. Να κοιτάξει το έγκλημα του δρόμου και την παραβίαση των σπιτίων, γιατί ο κόσμος υποφέρει από τις μικροκλοπές, τις μικροληστείες και τις επιθέσεις σε γυναίκες που τους αρπάζουν τις τσάντες. Αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα που ταλανίζουν όχι μόνο τους κατοίκους της Αττικής αλλά και των άλλων πόλεων και πρέπει να εξαλειφθούν.

Η Eurostar καταγραφεί για τη χώρα μας αύξηση των δολοφονιών, αλλά και αύξηση των κλοπών που συνοδεύτηκαν από άσκηση βίας. 

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται στις επίσημες εκθέσεις των Αρχών για το οργανωμένο έγκλημα, οι πλέον αδίστακτες και σταθερές από τις ξένες μαφίες που δρουν στη χώρα μας είναι:

  •  η αλβανική, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών και πρωταγωνιστεί σε ληστείες και κλοπές.
  • η τουρκική, η ιρακινή, η κινέζικη και η πακιστανική, που εκτός των άλλων, επιδίδονται κυρίως στην παράνομη μετανάστευση.
  • η βουλγαρική που ασχολείται και με παραχάραξη-πλαστογραφία.
  • η ουκρανική και η ρώσικη, που πέρα από τα υπόλοιπα, ειδικεύτηκαν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.
  • Επίσης υπάρχει και η ρουμανική μαφία, η οποία δρα κυρίως στο εμπόριο ανθρώπων και στις κλοπές. Έχει επιδοθεί ιδιαίτερα σε διαρρήξεις με τη μέθοδο ριφιφί στο κέντρο της Αθήνας καθώς και στα πλούσια προάστια και στέλνει τα κλοπιμαία, μέσω τουριστικών γραφείων της, στη Ρουμανία. Τα μέλη της οπλοφορούν, είναι σκληρά, αδίστακτα και άριστα οργανωμένα.

 Όπως μάλιστα τονίζουν αρμόδιοι αστυνομικοί, οι ομάδες αυτές είναι χειρότερες από τους Έλληνες κακοποιούς, δεν λογαριάζουν ούτε στο ελάχιστο την ανθρώπινη ζωή και σκοτώνουν χωρίς να νιώθουν τίποτα…

Οι απλοί πολίτες έχουν ξεχάσει τις εποχές που άφηναν τα σπίτια τους με ανοιχτές τις πορτές και τα παράθυρα και έχουν καταφύγει σε λύσεις που παρέχει η τεχνολογία προκειμένου να κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ ή όταν επιστρέφουν από μια έξοδο τους να βρίσκουν το σπίτι όπως το αφήσαν.

Σήμερα τα συστήματα συναγερμών, οι φωτισμοί ασφαλείας, οι ηλεκτρονικές σειρήνες, οι ανιχνευτές κίνησης τείνουν να αναδειχθούν σε είδος πρώτης ανάγκης, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα σπίτια.
Τα συστήματα συναγερμού για οικίες ή καταστήματα και οι κάμερες παρακολούθησης, καθώς επίσης και τα χρηματοκιβώτια έχουν αυξημένη ζήτηση.

Πέρα από τους συναγερμούς ή τις κάμερες παρακολούθησης, οι συμπολίτες μας «οχυρώνουν» τα σπίτια τους με σιδερένια κιγκλιδώματα και ρολά ασφαλείας στα παράθυρα για να προστατέψουν την περιουσία τους από παραβίαση του σπιτιού ή του καταστήματος τους.

Γενικότερα αναζητούν κάθε τρόπο να εμποδίσουν τους διαρρήκτες.
Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι η εγκατάσταση ενός συναγερμού ασφαλείας είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση. Θα πρέπει να γίνεται έρευνα αγοράς μέσω της οποίας θα εντοπιστεί η καλύτερη και φθηνότερη συσκευή υπηρεσιών ασφαλείας.

Πισω

Συμβουλές για την οικιακή ασφάλεια

Προστατέψτε τα σπίτια σας με την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας και παρακολούθησης

2020-12-02 22:51
Τα οικιακά συστήματα ασφαλείας είναι πάνω απ’ όλα μέριμνα της αστικής κοινωνίας σήμερα. Παρά την ασφάλεια που παρέχουν οι αστυνομικοί, δεν είναι εφικτό για την αστυνομία να έχει τα μάτια της παντού. Παρομοίως, δεν είναι πάντοτε εφικτό να προσλαμβάνεις ιδιωτικούς αστυνομικούς. Όταν είσαι σε καλοκαιρινές διακοπές, γιατί να αφήσεις τη διασκέδαση να αμαυρωθεί από το συνεχόμενο άγχος της ασφάλειας της περιουσίας σου? Με ένα καλό σύστημα επιτήρησης και εισβολής ή σύστημα σφαλείας για πυρκαγιά τοποθετημένο στο σπίτι, μπορείς να ανασάνεις εύκολα! Στις μέρες μας υπάρχουν ανιχνευτές του...
>>

Συναγερμος φτιαχτο μονο σου

2020-11-20 16:34
Εάν θέλετε να γίνει κάτι σωστό, φτιάξτε το μόνοι σας. Σίγουρα θα το έχετε ακούσει αρκετές φορές και εάν δεν το έχετε ακούσει θα σας έχει περάσει από το μυαλό όταν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιον ειδικό για κάποια εργασία και μετά την ολοκλήρωσή της, έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εσείς θα την είχατε κάνει καλύτερα. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν στο κατάστημά μας κιτ ασύρματων συναγερμών ασφαλείας για το σπίτι, το γραφείο ή όποιον άλλο χώρο μπορείτε να φανταστείτε, που μπορείτε να τα εγκαταστήσετε εύκολα και γρήγορα και να αποκτήσετε ένα αξιόπιστο ασύρματο συστήμα...
>>

Μελετη και σχεδιασμος της εγκαταστασης ενος συναγερμου

2020-10-09 10:46
Για την αγορά ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασύρματου συναγερμού θα χρειαστεί να κάνετε μια μελέτη για ποια περιφερειακά παρελκόμενα (μαγνητικές επαφές ή παγίδες, αισθητήρες κίνησης ή ραντάρ, ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων, αισθητήρες ανίχνευσης καπνού / διαρροής φυσικού αερίου / διαρροής νερού, ανιχνευτές κίνησης υπερύθρου, πληκτρολόγια, σειρήνες, τηλεχειριστήρια και μονάδες επικοινωνίας κ.α.) θα χρειαστούν ώστε να επικοινωνούν με την κεντρική μονάδα του συναγερμού σας. Θα πρέπει να λειτουργήσετε σαν να είστε εσείς ο διαρρήκτης. Ακολουθήστε τις παρακάτω...
>>

Πλεονεκτηματα ασυρματων συναγερμων

2020-09-17 12:52
Οι πολίτες ζουν με το φόβο ότι μπορεί να είναι τα επόμενα θύματα, κάποιας διάρρηξης ή ληστείας. Τα συνεχόμενα φαινόμενα μέρα με την μέρα αυξάνονται και δημιουργήτε μια εκρηκτική κατάσταση ανασφάλειας για τον πολίτη. Η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα επιβίωσης των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά να απειλούνται με απωλεία της εργασία τους, με δυσκολία αποπληρωμής των δανείων τους αλλά και με την αύξηση του μεταναστευτικού κύματος, που έχει ως αποτέλεσμα οι πολίτες να νιώθουν ότι απειλούνται. Η ανησυχία που προκαλεί η οικονομική ανασφάλεια, σε συνδυασμό με τις...
>>
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode