Αναζητηση στον ιστότοπο

Μειωστε τον κινδυνο του σπιτιου σας απο τους διαρρηκτες

2010-05-03 10:00

Οι περισσότερες ληστείες που πραγματοποιούνται είναι από ερασιτέχνες ληστές. Στατιστικές από αστυνομικές εκθέσεις δείχνουν ότι στις 2 από τις 10 διαρρήξεις δεν είναι απαραίτητο να έχουν χρησιμοποιηθεί  εργαλεία παραβίασης σπιτιών αλλά συνήθως μπαίνουν με εύκολους τρόπους όπως από ανοιχτή πόρτα ή παραθύρο.

Γι’ αυτό λοιπόν στα παράθυρα  θα πρέπει να υπάρχουν κλειδαριές, θα πρέπει να ελέγχουμε όταν φεύγουμε ή πάμε για ύπνο ότι είναι κλειδωμένα καθώς επίσης και στα παράθυρα που δεν είναι δρόμοι διαφυγής, μπορούμε να τοποθετήσουμε κάγκελα ασφαλείας. Ακόμη και τα μικρά παράθυρα όπως οι φεγγίτες ή τα παράθυρα των λουτρών χρειάζονται κλειδαριές και κάγκελα ασφαλείας. Έτσι ο διαρρήκτης θα πρέπει να προβεί σε άλλες μεθόδους εισβολής όπως π.χ να σπάσει το γυαλί του παραθύρου με αποτέλεσμα να γίνει το έργο του δύσκολο.

Οι πόρτες και συνήθως η κύρια είσοδος  είναι εύκολος στόχος, επειδή πολλοί  αγοράζοντας μία θωρακισμένη πόρτα εφησυχάζονται και δεν την κλειδώνουν πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν στόχος. Ακόμη λόγω αισθητικής υπάρχει το φαινόμενο της συχνής  χρήσης γυαλιού σε μέρος της πόρτας, το οποίο είναι εύκολο να παραβιαστεί. Σιγουρευτείτε ότι οι πορτές και τα πλαίσια είναι κατασκευασμένα από ισχυρά υλικά και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ένας επιπλέον τρόπος παραβίασης, τον οποίο πολλοί αγνοούν, είναι τα κλειδιά. Ποιο συγκεκριμένα ο χώρος στον οποίο αφήνουμε τα κλειδιά. Χρησιμοποιούμε π.χ το εφεδρικό κλειδί κρύβοντας το σε εξωτερικό χώρο νομίζοντας ότι μόνο εμείς το γνωρίζουμε, αγνοόντας όμως ότι ο επίδοξος διαρρήκτης γνωρίζει κι αυτός.

Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας κοντά σε μια πόρτα ή ένα παράθυρο. Έχει καταγραφεί το φαινόμενο, μερικοί κλέφτες να χρησιμοποιούν έναν μαγνήτη σε ένα ραβδί για να τα  κλέψουν. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσετε για  έναν ασφαλή χώρο για τα κλειδιά σας και να τον χρησιμοποιήτε πάντα, έτσι ώστε να μπορείτε να τα βρείτε σε περίπτωση ανάγκης.

Εάν είστε νέοι ένοικοι πρώτη σας μέριμνα είναι να αλλάξετε τις κλειδαριές των πορτών της κύριας εισόδου καθώς και όποια άλλη κλειδαριά κρίνεται απαραίτητο να αλλαχθεί.

Επιπροσθέτως μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα θυροτηλεφώνων σε κοινές ή  μή είσοδους. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε πιθανή εισβολή διαρρήκτη καθώς ως γνωστό οι δαρρήκτες προσπαθούν να εξαπατήσουν με κάθε τρόπο το υποψήφιο θύμα τους (εμφανίζονται ότι είναι από την υπηρεσία νερού, το αέριο, την ηλεκτρική επιχείρηση ή το τοπικό συμβούλιο. Ακόμη μπορούν να ζητήσουν ένα ποτήρι νερό, ή να πλύνουν τα χέρια τους ή να υποστηρίξουν ότι έχουν χάσει ένα κατοικίδιο ζώο).

Επίσης ένας καλά εξωτερικά φωτιζομένος χώρος βοηθάει σημαντικά να προλάβουμε την εισβολή του επίδοξου ληστή.

Μην ξεχνάτε , εάν παραστεί ανάγκη να λείψετε  για μεγάλο χρονικό διαστήμα  να φροντίσετε ώστε το σπίτι σας να δείχνει κατοικίσημο προς αποφυγή πιθανής παραβίασης. Εάν μπορείτε, ζητήστε από  έναν φίλο ή έναν γείτονα να φροντίσει το σπίτι σας κατά την απουσία σας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν πρέπει να αλλάξετε το μήνυμα αυτόματων τηλεφωνητών σας. Ακόμα αν παραστεί ανάγκη να πεταχτείτε για κάποια επείγουσα δουλειά της τελευταίας στιγμής μην αφήνετε μια σημείωση στην μπροστινή πόρτα. Πολλές φορές μια μικρή σημείωση είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι δεν είστε κατ' οίκον και ένας  κλέφτης θα το δει αυτό και θα σας περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη όταν επιστρέψετε.

Ένας ακόμη τρόπος για να αποτρέψετε τους εισβολείς στο πίσω μέρος και τις πλευρές του σπιτιού σας είναι η εγκατάσταση ισχυρής περίφραξης. Μια καλή πρόταση είναι ένας ακανθώδης φράκτης κατά μήκος του ορίου της ιδιοκτησίας σας, ο οποίος  λειτουργεί αποτρεπτικά για τους κλέφτες.

Τα γκαράζ και τα υπόστεγα είναι συχνά στόχος λόγω των εργαλείων, τα οποία διευκολύνουν την παραβίαση του σπιτιού.Για το λόγο αυτό μην αφήνετε ποτέ ένα γκαράζ ή υπόστεγο να γίνουν εύκολος στόχος διαρρηκτών.

Πολλοί διαρρήκτες αποφεύγουν μία ιδιοκτησία με ένα συστήμα ασφαλείας συναγερμού.

Υπάρχουν πολλά συστήματα συναγερμών στην αγορά. Αυτοί κυμαίνονται από τους αρκετά φτηνούς συναγερμούς, τους οποίους μπορείτε να εγκαταστήσετε οι ίδιοι, στα περιπλοκότερα συστήματα, που κοστίζουν ακριβά και πρέπει να  εγκατασταθούν από επαγγελματίες. 

Τα συστήματα συναγερμών είναι ιδιαίτερα σημαντικά όχι μόνο για τις απομονωμένες κατοικίες αφού είναι ένας τρόπος ο οποίος αποτρέπει δραστικά τις διαρρήξεις στο σύνολο τους. Οι διαρρήκτες παραβιάζουν σπανιότερα τα σπίτια που προστατεύονται με συστήματα συναγερμών, δεδομένου ότι ανησυχούν με την πιθανή εμφάνιση στο σπίτι της αστυνομίας  αμέσως μόλις ηχήσει ο συναγερμός.

Η πλειοψηφία των διαρρήξεων συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας και τότε είναι που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να οπλίσουν το σύστημα ασφαλείας τους. Ακόμα κι αν πρόκειται να για ολιγόλεπτη απουσία σας , υιοθετήστε τη συνήθεια της ενεργοποιήσης του συστήματος ασφαλείας σας. Με αυτό τον τρόπο αφήνετε το σπίτι ασφαλισμένο και προτρέπετε  και τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας να κάνουν το ίδιο.

Με τη σωστή νοοτροπία, μπορείτε να εγγυηθείτε την ασφάλειά των σπιτιών σας και κατ’ επέκταση της  ψυχικής σας ηρεμίας ενώ απουσιάζετε από την κατοικία σας για οποιοδήποτε λόγο. 

Πισω

Συμβουλές για την οικιακή ασφάλεια

Συναγερμοι, τι πρεπει να γνωριζετε πριν αγορασετε

2010-05-11 10:41
Σήμερα που διανύουμε την εποχή της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα  την αύξηση της ανεργίας και της εγκληματικότητας ο απλός πολίτης θα πρέπει να προστατέψει την κατοικία του, το γραφείο του , τις κτηριακές εγκαταστάσεις από κακόβουλες ενέργειες, βανδαλισμούς και κλοπές. Έτσι στον πολίτη  γεννιέται το αίσθημα της ανασφάλειας για την διαφύλαξη της υλικής περουσίας του όσο και για την σωματική ακεραιότητα της οικογένεια του και την δικιά του. Οι επίδοξοι ληστές έχουν φτάσει στο σημείο να διεισδύουν στα σπίτια και τα καταστήματα και να διακινδυνεύουν ακόμα και κάποια συνάντηση με τους ιδιοκτητές για περισσότερο και εύκολο κέρδος. Στατιστικά με τον ρυθμό που αυξάνεται η εγκληματικότητα, σε λίγο θα είναι σίγουρο ότι θα κτυπήσουν και τον δικό...
>>

Μειωστε τον κινδυνο του σπιτιου σας απο τους διαρρηκτες

2010-05-03 10:00
Οι περισσότερες ληστείες που πραγματοποιούνται είναι από ερασιτέχνες ληστές. Στατιστικές από αστυνομικές εκθέσεις δείχνουν ότι στις 2 από τις 10 διαρρήξεις δεν είναι απαραίτητο να έχουν χρησιμοποιηθεί  εργαλεία παραβίασης σπιτιών αλλά συνήθως μπαίνουν με εύκολους τρόπους όπως από ανοιχτή πόρτα ή παραθύρο. Γι’ αυτό λοιπόν στα παράθυρα  θα πρέπει να υπάρχουν κλειδαριές, θα πρέπει να ελέγχουμε όταν φεύγουμε ή πάμε για ύπνο ότι είναι κλειδωμένα καθώς επίσης και στα παράθυρα που δεν είναι δρόμοι διαφυγής, μπορούμε να τοποθετήσουμε κάγκελα ασφαλείας. Ακόμη και τα μικρά παράθυρα όπως οι φεγγίτες ή τα παράθυρα των λουτρών χρειάζονται κλειδαριές και κάγκελα ασφαλείας. Έτσι ο διαρρήκτης θα πρέπει να προβεί σε άλλες μεθόδους εισβολής όπως π.χ να σπάσει το γυαλί του παραθύρου με...
>>

Λόγοι να επιλέξετε συναγερμό με εξωτερική σειρήνα

2021-01-02 09:26
Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άμεσο κίνδυνο, το πρώτο πράγμα που έχουμε μάθει να κάνουμε είναι να ζητήσουμε βοήθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα με σκοπό να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως όταν αυτός ο κίνδυνος ονομάζεται «διαρρήκτης» αυτό δεν είναι εφικτό ή και αν είναι εφικτό πολλές φορές δεν είναι αποτελεσματικό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διαρρήκτες έχουν ήδη εισβάλει στο σπίτι ή το γραφείο μας και δεν έχουμε το χρόνο να αντιδράσουμε. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να εγκαταστήσουμε συστήματα συναγερμών που να μπορούν να ειδοποιήσουν τηλεφωνικά όχι μόνο εμάς αλλά και κάποιον άλλο, που εμείς έχουμε επιλέξει, για τους ανεπιθυμήτους επισκέπτες. Αλλά και πάλι, το σύστημα ασφαλείας με την τηλεφωνική ειδοποίηση δεν αρκεί και ο λόγος είναι ότι ενώ το σύστημα καλεί...
>>

Προστασια και ασφαλεια εξοχικων κατοικιων

2010-05-03 10:05
Την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών αλλά και τις εορταστικές περιόδους όπως Χριστούγεννα και Πάσχα τα αστικά κέντρα(Αθηνα,Θεσσαλονικη, Λαρισα, Ηρακλειο, Πατρα, Καβάλα, Βόλος κα) αδειάζουν από τους κατοίκους τους αφού αυτοί πηγαίνουν στον τόπο καταγωγής τους ή στις εξοχικές κατοικίες τους. Όμως δυστυχώς πολλές φορές τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη κατά την άφιξή τους εκεί μιας και βλέπουν τις κατοικίες τους να έχουν παραβιαστεί από ληστές και να ανακαλύπτουν ότι τους έχουν καταστρέψει τις περιουσίες τους, έχουν κλαπεί έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Έτσι αντί να έχουν ξένοιαστες διακοπές αρχίζουν να επιδιορθώνουν ό,τι μπορούν και να αντικαθιστούν τα κλεμμένα αντικείμενα με καινούργια, κίνηση χρονοβόρα...
>>

Συμβουλές πως θα προστατέψετε την κατοικία σας

2018-01-04 10:46
Στον παρακάτω κατάλογο μπορείτε να βρείτε χρήσιμες συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν πως θα αποθαρρύνετε ή θα αποτρέψετε  έναν πιθανό διαρρήκτη να εισβάλει στην κατοικία σας. Δεν είναι μία πλήρης λίστα αλλά σίγουρα είναι τα βασικά στάδια που μπορούν να κρατήσουν την κατοικία σας ασφαλής. Το πρώτο βήμα που έχετε να κάνετε είναι να παρατηρήσετε από απόσταση το σπίτι σας όπως θα το κοίταζε ένας διαρρήκτης. Μπορείτε να δείτε από μακριά εάν υπάρχουν κρυφά σημεία κοντά σε πόρτες ή παράθυρα; αν εντοπίσετε κάποια αδυναμία στην κατοικία σας να είστε σίγουροι ότι ένας επαγγελματίας διαρρήκτης θα το εκμεταλλευτεί για να εισβάλλει ή να κρυφτεί σε περίπτωση που κάτι χαλάσει τα σχέδια του. Το δεύτερο και βασικό βασικό βήμα που πρέπει να κάνετε είναι τοποθετηθεί ένα σύστημα...
>>

Κρούσματα σε όλη την Ελλάδα με συνεχόμενες ληστείες σε καταστήματα

2019-11-05 11:24
Οι συνεχόμενες ληστείες, δυστυχώς, έχουν γίνει ο καθημερινός φόβος και τρόμος των μικρολιανοπωλητών. Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι, παρά τα μέτρα που παίρνουν οι μικροεπιχειρηματίες, νιώθουν ανυπεράσπιστοι μιας και μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν λεία των επίδοξων διαρρηκτών.  Η αστυνομία δέχεται καθημερινά κλήσεις για περιστατικά ληστείας, παραβίασης καταστήματός σας, που συμβαίνουν ακόμη και μέρα μεσημέρι! Το θράσσος των διαρρηκτών / ληστών είναι πλέον πέρα από τα όρια της φαντασίας.   Ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ, καταστημάτων ψιλικών, περιπτέρων, τρέμουν στο φόβο μιίας επίθεσης διαρρηκτών μιας και παλεύουν καθημερινά για ένα κέρδος,  ώστε να μπορέσουν να συντηρήσουν την επιχείρησή τους και να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή. Τελευταία ακούμε και διαβάζουμε συνεχώς για νέες...
>>

Τρόποι για να φυλάξετε την οικογένεια σας από ληστείες

2018-03-21 12:51
Συμβουλές και τρόποι για να φυλάξετε και να προστατέψετε την οικογένεια και την περιουσία σας από ληστείες και κλοπές. Παρακάτω θα βρείτε μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον ευατό σας αλλά και την οικογένεια σας Τα μαθήματα σε σχολές αυτοάμυνας είναι μία καλή λύση για την προστασία της οικογένειας σας. Τοποθετήστε εύκολα και γρήγορα ένα σύστημα συναγερμού ασφαλείας για να εμποδίσετε ανεπιθύμητους επισκέπτες. Εάν έχετε άδεια μπορείτε να έχετε είδη αυτοπροστασίας. Εγκαταστήστε σύστημα παρακολούθησης με εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες για να έχετε πραγματική online εικόνα κάθε στιγμή της ημέρας και της νύχτας. Εάν δεν έχετε οικονομική δυνατότητα τοποθετήστε ψευτικές κάμερες που μπορούν να απομακρύνουν αρχάριους κλέφτες. Τοποθετήστε εξωτερικό φως στο...
>>

Πως θα κανετε τον συναγερμο φυλακα του σπιτιου σας

2012-02-10 15:18
 «Το σπίτι μας είναι το κάστρο μας» έλεγαν παλιά. Αλλά τα σημερινά σπίτια δεν έχουν προμαχώνες, κινητές γέφυρες, τάφρους και έξι πόδια πέτρινα τείχη για να κρατούν τους ανεπιθύνητους επισκέπτες απ΄ έξω. Σήμερα, ένας συναγερμός ασφαλείας σπιτιού, κατά προτίμηση ένα διαχειριζόμενο σύστημα ασφαλείας στο σπίτι, είναι απαραίτητο ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του σπιτιού σας. Το να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι δεν βελτιώνει μόνο την ασφάλειά της οικογένειας σας αλλά και των υλικών αγαθών που υπάρχουν στο σπίτι σας. Η εταιρεία MAT-security σας δίνει μία λίστα, με έξυπνες συσκευές των εγχώριων συστημάτων ώστε να κάνουν το σπίτι σας το ασφαλέστερο μέρος.  Οι ομιλούμενες συσκευές συναγερμών θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε την...
>>
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode