Αναζητηση στον ιστότοπο

Τροποι για ησυχο υπνο μωρου και γονεων

2009-10-24 17:21

 

Από την γέννηση του μωρού ως την ηλικία των τριών μηνών, οι συνήθειες του ύπνου του θα μεταβάλλονται συνεχώς. Σίγουρα θα σας έρχετε στην σκέψη σας η εποχή που δεν υπήρχε το βρέφος, όταν κοιμόντουσαν οι γονείς όλη την νύχτα χωρίς διακοπή και ξυπνούσαν φρέσκοι και ξεκούραστοι το επόμενο πρωί. Οι αναμνήσεις αυτές έχουν παρέλθει, τουλάχιστον προς το παρόν. Τους πρώτους πέντε μήνες ο ύπνος του παιδιού σας και ο δικός σας θα είναι ακανόνιστος και χωρίς κανένα προγραμματισμό.

Σύμφωνα με διαφορές επιστημονικές μελέτες, τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού θα κοιμάστε 400 με 750 ώρες λιγότερο. Μέχρι τον πέμπτο μήνα του μωρού θα κοιμόσαστε δύο ώρες λιγότερες ύπνου κάθε βράδυ. Στην συνέχεια θα μειώνετε σταδιακά στη μία ώρα κάθε βράδυ έως ότου το μωρό να φτάσει δύο ετών. Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε χωρίς νεύρα και υστερίες την κατάσταση και να την αποδεχτείτε. Η έλλειψη ύπνου είναι μέρος του ρόλου του γονέα σ’ αυτό το στάδιο της ηλικίας του παιδιού. Θ α μάθετε γρήγορα πως κατά την διαρκεία της ημέρας ένας ελαφρύς ύπνος όταν το μωρό κοιμάται και είναι δυνατόν, θα σας βοηθήσει ώστε να ανταπεξέλθετε στην συνέχεια της μέρας. Επίσης εάν είναι δυνατόν,είναι πολύ εξυπηρετικό να αλλάζετε βάρδιες ο πατέρας και η μητέρα νύχτα παρά νύχτα, ώστε να ξεκουράζεστε και οι δύο.

Η σωματική και συναισθηματική σας προσαρμογή σε αυτή τη νέα κατάσταση θα είναι πιο γρήγορη εάν κατανοήσετε πως η φυσιολογική εξέλιξη ενός βρέφους είναι η αλλαγή στις συνήθειες του ύπνου του.

Μόλις κλείσει δύο εβδομάδες μπορεί να μένει ξύπνιο μία ή δύο ώρες την ημέρα. Όταν γίνει 3 μηνών κοιμάται 14-15 ώρες περίπου το εικοσιτετράωρο. Αυτός ο χρόνος μοιράζεται κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Μόνο στην συνέχεια θα αρχίσει να κοιμάται περισσότερες ώρες την νύχτα και λιγότερες την ημέρα. Οι ώρες που κοιμάται και οι ώρες που μένει ξύπνιο είναι μοιρασμένες κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Και το φυσιολογικό είναι ότι εσείς δεν μπορείτε να επέμβετε σε αυτό το πρόγραμμα και να αλλάξετε διότι αυτοί είναι οι ρυθμοί του μωρού.

Παρόλο που υπάρχει δυνατότητα να μη λειτουργήσει αμέσως, ίσως καταφέρετε να βελτιώσετε και να προσαρμόσετε τις ώρες του ύπνου του στη διάρκεια της νύχτας.

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις καλύτερες συνθήκες για το μωρό προκοιμένου να αποκοιμηθεί.

  • Κάντε το μωρό να νιώθει άνετα και βολικά για να κοιμηθεί πιο εύκολα όπως να είναι καθαρό, στεγνό και έχει καινούργια πάνα, όταν οι σκεπάσματα του είναι τακτοποιημένα γύρω του και όταν το παιδικό του δωμάτιο είναι ζεστή αλλά όχι αποπνικτική - ιδανική θερμοκρασία 16-20C.
  • Δημιουργήστε ένα γαλήνιο περιβάλλον.Θα δυσκολεύεται να κοιμηθεί αν υπάρχουν σποραδικά δυνατοί ήχοι και θόρυβοι στο σπίτι.
  • Διατηρήστε τακτικές ώρες το πρόγραμμα του. Μπορεί να είναι μόνο ολίγων μηνών, αλλά προσαρμόζεται εύκολα σε ένα καθημερινό πρόγραμμα ύπνου. Προσπαθήστε λοιπόν να ακολουθείτε την ίδια διαδικασία κάθε βράδυ προτού βάλετε να κοιμηθεί στην κούνια. Για παράδειγμα μπορείτε να το τάϊσετε, να το πλύνετε, να το αγκαλιάσετε και ύστερα να του διαβάσετε ένα παραμύθι ή να του σιγοτραγουδήσετε ένα νανούρισμα.
  • Προσπαθήστε να είστε ήρεμη και χαλαρή, αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά να πετύχετε το στόχο σας επειδή το παιδί αναγνωρίζει και καταλαβαίνει την ψυχολογία του γονέα.
  • Σκεφτείτε στις ώρες του γεύματος το μωρό επιθυμεί να κοιμηθεί αμέσως μετά το γεύμα κάθε βράδυ. Βοηθήστε το μωρό να χαλαρώσει από πολύ νωρίς πολλά μωρά αρχίζουν να συνδέουν κάποια αντικείμενα ή διαδικασίες με τον ύπνο. Ένα μουσικό παιχνίδι, ένα απαλό φως ή μια πιπίπλα, συχνά τα βοηθούν να αποκοιμηθούν.
  • Υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να παρακολουθούν και να βλέπουν το μωρό τους όλο το εικοσιτετράωρο. Είναι συσκευές ενδοεπικοινωνίας μετάξυ μωρού και γονέα ώστε να μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι οι γονείς αφού οποιοδήποτε ξύπνημα και κλάμα θα ειδοποιηθούν από την συσκευή σε μορφή συναγερμού και θα πάνε κοντά του για να το φροντίσουν το αγγελούδι τους.
Πισω

Συμβουλές για την ατομική ασφάλεια σας

Τροποι για ησυχο υπνο μωρου και γονεων

2009-10-24 17:21
  Από την γέννηση του μωρού ως την ηλικία των τριών μηνών, οι συνήθειες του ύπνου του θα μεταβάλλονται συνεχώς. Σίγουρα θα σας έρχετε στην σκέψη σας η εποχή που δεν υπήρχε το βρέφος, όταν κοιμόντουσαν οι γονείς όλη την νύχτα χωρίς διακοπή και ξυπνούσαν φρέσκοι και ξεκούραστοι το επόμενο πρωί. Οι αναμνήσεις αυτές έχουν παρέλθει, τουλάχιστον προς το παρόν. Τους πρώτους πέντε μήνες ο ύπνος του παιδιού σας και ο δικός σας θα είναι ακανόνιστος και χωρίς κανένα προγραμματισμό. Σύμφωνα με διαφορές επιστημονικές μελέτες, τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού θα κοιμάστε 400 με 750 ώρες...
>>

Παιχνίδι και ασφάλεια του παιδιού

2009-11-01 13:23
Το μωρό σας από την πρώτη στιγμή της γέννησης του βλέπει τους γονείς σαν το κέντρο του κόσμου του. Όμως σταδιακά, μεγαλώνοντας αποκτά εμπειρίες και συνείδηση για τον εαυτό του. Θα αρχίζει να επεκτείνει την συμπάθεια και το ενδιαφέρον του και για άλλους ανθρώπους καθώς και παιδάκια. Παρότι δεν μπορείτε να κάνετε φίλους για λογαριασμό του, έχετε την δυνατότητα να το πηγαίνετε σε χώρους όπως παιδικές χαρές, παιδότοπους για να γνωρίσει άλλα παιδάκια. Γρήγορα θα αρχίσει ν’ αποκτά κοινωνικές συνήθειες. Η επικοινωνία με τα άλλα παιδιά γίνεται με το παιχνίδι. Έτσι το παιδί σας με αυτό τον τρόπο...
>>

Ιδεες και προτασεις για το νεογεννητο μωρο σας

2009-11-06 23:57
Το μωρό σας τους πρώτους μήνες της ζωής του θα πρέπει να μένει μαζί σας αλλά αργότερα δηλαδή όταν θα αρχίσει να κοιμάται όλη τη νύχτα χωρίς διακοπές, θα μπορεί να έχει δικό του δωμάτιο, το δικό του χώρο. Και έτσι γονείς ήρθε η ώρα για να αγοράσετε κάποια πράγματα πιο εξειδικευμένα, πράγματα που θα κάνουν το μωρό σας από την πρώτη κιόλας στιγμή να αισθανθεί όμορφα στο χώρο που εσείς με τόση αγάπη και φροντίδα του ετοιμάσατε. Πολλοί γονείς θεωρούν τη διαδικασία για τον εξοπλισμό του δωματίου του μωρού τους τόσο δημιουργική, τόσο απολαυστική˙ ιδιαίτερα αν αυτό είναι το πρώτο τους παιδί!  Σ’...
>>

Επιλογή κάμερας παρακολούθησης για μωρά

2011-02-07 11:08
Παρέχοντας ένα σίγουρο και ασφαλές περιβάλλον για το μωρό σας είναι μέρος της γονικής μέριμνας και πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα σας για την ασφάλεια της οικογένιας σας. Οι κάμερες παρακολούθησης μωρών θα πρέπει να είναι μέρος αυτού του πλάνου σας. Γι’ αυτό το λόγο η MAT SECURITY έχει επιλέξει για εσάς το κορυφαίο σύστημα παρακολούθησης μωρών.  Ένα τέτοιο σύστημα παρακολούθησης μωρών είναι συνήθως ασύρματο και φορητό. Αποτελείται από ένα πομπό και ένα δέκτη και μπορεί να αναμεταδώσει μόνο ήχο ή να κάνει και τα δύο δηλαδή αναμετάδοση ήχου και εικόνας. Στην περίπτωση ενός...
>>
<< 1 | 2

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode