Αναζητηση στον ιστότοπο

 

Λειτουργίες και ρυθμίσεις της κάμερας ενδοεπικοινωνίας για μωρό

  Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα στην μονάδα του γονέα για την ενεργοποιήση της:

  1. Ανοίξτε το κάλυμμα της μπαταρίας στην μονάδα του γονέα, τοποθετήστε την μπαταρία λιθίου και κλείστε το καπάκι.
  2. Συνδέστε τη μονάδα με την πρίζα και πατήστε το κουμπί ON. Τώρα η ένδειξη ισχύος θα γίνει κόκκινη. Όταν η μονάδα φορτιστεί θα γίνει κίτρινη.
  3. Ανοίξτε τώρα τη μονάδα γονέα. Υπάρχει στην δεξιά πλευρά ένας διακόπτης ON-OFF. Περιμένετε 3 δευτερόλεπτα για να δουλέψει! Τώρα θα δείτε και θα ακούσετε το μωρό.
  4. Προσαρμογή φωτεινότητας: Πατήστε το κουμπί ‘brightness’(βρίσκεται το κουμπί κάτω από την οθόνη στην αριστερή μεριά) , θα δείτε στην οθόνη μία γραμμή πάνω να δείχνει από το ‘0-9’. Κρατήστε το κουμπί ‘brightness’ πατημένο και θα δείτε να αλλάζει. Όταν φτάσετε στην επθυμητή εικόνα, το αφήνετε.
  5. Προσαρμογή ήχου: Αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ‘VOLUME’ για να επιτύχετε το κατάλληλο επίπεδο ήχου.
  6. Αν η μπαταρία έχει χαμηλή ισχύ η μονάδα γονέα θα ηχήσει αυτόματα, τώρα πρέπει να την βάλετε στην πρίζα για να φορτιστεί. Η κόκκινη ένδειξη δείχνει ότι φορτίζεται ενώ η κίτρινη ένδειξη δείχνει ότι η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί.
  7. Η φορητότητα : μπορείτε να το κρατάτε από το λουράκι ή να το αφήσετε σταθερό πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια για παρατήρηση

 Ρύθμιση συναγερμού

Όταν η μονάδα γονέα και η μονάδα μωρού είναι σε λειτουργία, πιέστε και κρατήστε πατημένο για 3 δευτερόλεπτα το πλήκτρο ‘alarm’ έως ότου ακουστεί ο ήχος ‘D’ . Τώρα στην αριστερή πλευρά της οθόνης υπάρχει η κόκκινη ένδειξη. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε καθεστώς συναγερμού. Αν υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση από το μωρό, ο γονείς θα το μάθει αμέσως. 

Παύση συναγερμού

Αν ο συναγερμός ηχεί ήδη, οι γονείς μπορούν να πατήσουν για λίγο το κουμπί ‘alarm’ και ο συναγερμός θα παύσει να ηχεί. Αν το μωρό κουνηθεί ξανά, ο συναγερμός θα ηχήσει πάραυτα. Αν τώρα δεν σταματήσουμε τον συναγερμό από το να ηχεί, τότε ο συναγερμός θα σταματήσει να ηχεί αυτόματα σε 15 δευτερόλεπτα

Έξοδος από το συναγερμό

Πιέστε το κουμπί ‘alarm’ για περίπου 3 δευτερόλεπτα έως ώτου ακουστεί ο ήχος ‘D’ και η κόκκινη ένδειξη παύση. Τώρα ο συναγερμός δεν είναι ενεργοποιημένος.

Νανούρισμα

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι πριν από τον ύπνο, επαναλλαμβανόμενα – απαλά νανουρίσματα δημιουργούν αντανακλαστικά συνθήκες ύπνου. Οπότε όταν το μωρό αισθανθεί νύστα, ακούγοντας νανουρίσματα θα το βοηθήσουν να κοιμηθεί πολύ σύντομα.

Έναρξη /Παύση νανουρισμάτων

Βάζουμε στην πρίζα τη μονάδα μωρού και πατάμε το κουμπί ‘D’ για να ξεκινήσει/σταματήσει το παίξιμο.

Έπειτα πατάμε το πλήκτρο ‘ΙΙ’ για να πάμε στο επόμενο νανούρισμα.

Το νανούρισμα θα παίξει για 5 λεπτά και μετά το πέρας αυτών θα σταματήσει αυτόματα.

Το βράδυ όταν γονείς και μωρό κοιμούνται σε ξεχωριστά δωμάτια, αφού ρυθμίσετε το καθεστώς ύπνου, η οθόνη LCD θα είναι σε ‘ύπνωση’ και κανένας ήχος δεν θα λαμβάνετε απ’ αυτήν. Μόνο όταν το μωρό κάνει κάποιον ήχο τότε η LCD, οθόνη θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και τότε θα δείτε και ακούσετε από το μωρό.

Εισαγωγή σε καθεστώς ύπνου 

Όταν οι μονάδες γονέα και μωρού λειτουργούν πιέστε το πλήκτρο ‘sleep’ και η οθόνη LCD θα ενεργοποιηθεί αυτόματα παράγοντας ήχο. Η οθόνη του γονέα γίνεται μαύρη και εισέρχετε σε καθεστώς ύπνου. Η οθόνη θα ενεργοποιηθεί όταν οπλίσει λόγω κίνησης ή ήχου και δείχνει ξύπνημα.Πώς να επιστρέψετε σε καθεστώς ύπνου μετά την όπλιση της συσκευής;

 

Μετά την όπλιση σε καθεστώς ύπνου, στην LCD οθόνη εμφανίζεται η εικόνα του μωρού και η λέξη ‘wake up’. Τώρα πατήστε δύο φορές το πλήκτρο ‘sleep’ που είναι στη μονάδα του γονέα και αυτόματα θα επιστρέψει σε καθεστώς ύπνου.

Έξοδος από καθεστώς ύπνου

Σε καθεστώς ύπνου πατήστε δύο φορές το πλήκτρο ‘sleep’ για να βγείτε.  

Όταν οπλίσει το καθεστώς ύπνου με την εικόνα ‘wake up’ να εμφανίζεται στην οθόνη πατήστε μία φορά το πλήκτρο ‘sleep’ και βγήκατε.

Ρυθμίστε ώρα και ημερομηνία

Αν είναι απαραίτητο πιέστε ‘set’ που βρίσκεται στην αριστερή πάνω πλευρά για να εναλλαχθεί μεταξύ μήνα, ημερομηνίας και ώρας. Πιέστε ‘up’ για να προσαρμόσετε. Η ρύθμιση είναι παρόμοια με αυτή του ηλεκτρονικού ρολογιού.

Ελέγχοντας τη θερμοκρασία του παιδικού δωματίου

Φυσιολογικά η θερμοκρασία θα πρέπει να εμφανίζετε στο επάνω δέξι μέρος της οθόνης. Αν είναι υποχρεωτικό μπορείτε να πατήσετε το κουμπί ‘temp’ και η οθόνη θα γίνει μαύρη αλλά στο κέντρο της θα εμφανιστεί η θερμοκρασία σε μεγάλο μεγέθος. Πιέστε ‘temp’ ξανά και θα επανέλθει στη φυσιολογική της θέση

Πως να τη χρησιμοποιήσουμε, όταν το μωρό δεν κοιμάται;

Ίσως αρκετές φορές οι γονείς πρέπει να βάλουν το μωρό στην κούνια. Μετά την εγκατάσταση της, όπως προαναφέρουμε, τώρα ο δέκτης μπορεί να δει και να ακούσει απευθείας το μωρό και εσείς μπορείτε να έχετε οπτική και ηχητική άποψη.

Πως θα ρυθμίσουμε τον συναγερμό;

Όταν το μωρό κοιμάται τοποθετήτε τη μονάδα μωρού στο παιδικό δωμάτιο και ρυθμίζετε το συναγερμό στη μονάδα γονέα. Αν υπάρξει κίνηση ή αλλαγή θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 5C) στο παιδικό δωμάτιο, ο συναγερμός θα ηχήσει άμεσως. Οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν γιατί το μωρό δεν θα ξυπνήσει και έτσι μπορούν άνετα να απολαύσουν την τηλεόρασή τους ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα

Σημαντική υπενθυμιση:  Όταν δεν υπάρχουν εμπόδια (τοίχοι) η απόσταση μεταξύ της μονάδας του γονέα και του μωρού είναι περισσότερη των 200μέτρων. Αλλά σ΄ένα σπίτι υπάρχουν τσιμεντένιοι τοίχοι και άλλες ηλεκτρικές οικιακές συσκευές 2,4G οπότε η απόσταση θα μικρύνει. Παρακαλούμε ελέξτε την απόσταση μετά την εγκατάσταση της συσκευής.

Ο δέκτης ηχεί για να σας δείξει ότι η ισχύς της μπαταρίας είναι χαμηλή. Τώρα πρέπει να την συνδέσετε με την πρίζα για να ξεκινήσει η φόρτιση. Ακόμη και όταν η συσκευή φορτίζεται μπορείτε να παρακολουθείτε το μωρό. Η κόκκινη ένδειξη δείχνει ότι η μπαταρία φορτίζεται ενώ η κίτρινη ένδειξη ότι η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί. Αν όμως δεν υπάρχει μπαταρία στη συσκευή τότε η ένδειξη θα έχει κίτρινο χρώμα.

 

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode