Αναζητηση στον ιστότοπο

Συναγερμοί, τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

 

Σήμερα που διανύουμε την εποχή της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα  την αύξηση της ανεργίας και της εγκληματικότητας ο απλός πολίτης θα πρέπει να προστατέψει την περιουσία του. Έτσι στον πολίτη  γεννιέται το αίσθημα της ανασφάλειας για την διαφύλαξη της υλικής περουσίας του όσο και για την σωματική ακεραιότητα της οικογένεια του και την δικιά του. Οι επίδοξοι ληστές έχουν φτάσει στο σημείο να διεισδύουν στα σπίτια και τα καταστήματα και να διακινδυνεύουν ακόμα και κάποια συνάντηση με τους ιδιοκτητές για περισσότερο και εύκολο κέρδος.

Ο συναγερμός είναι ένα συστήμα ασφαλείας που αποτρέπει τους ληστές να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους. Η προστασία ενός σπιτιού απέναντι σε προσπάθειες των διαρρηκτών δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται να υπάρχει όσο γίνεται μια καλά σχεδιασμένη μελέτη που να μπορεί να υπολογίζει συνδυασμό μετρών ασφαλείας σε περίπτωση που υπάρξει αστοχία ενός απο τα συστήματα και να υπάρχει δικλείδα προστασίας. Όταν υπάρχει συναγερμός λειτουργεί αποτρεπτικά για τους διαρρηκτές σε αντίθεση με μία οικία που είναι απροστάτευτη και αποτελεί πόλο έλξης για τον διαρρήκτη. Ο συναγερμός αποτελείται από συσκευές που ανιχνεύουν ανθρώπινες κινήσεις και ανάλογα με τις εντολές που του έχουμε καταχώρηση ενεργεί.

Ο συναγερμός που επιθυμείτε για το σπίτι σας ή την επιχείρηση σας, θα πρέπει να γνωρίζετε από τι θα αποτελείτε. Η επιλογή δεν είναι απλή και μονοσήμαντη υπόθεση. Σήμερα στην αγορά διατίθονται  πολλές διαφορετικές προτάσεις που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και μπορούν και δίνουν μια αξιόπιστη λύση. Ο συναγερμός με τα παρελκόμενα του για κάθε υποψήφιο είναι διαφορετικός αφού προσαρμόζεται ανάλογα με το χώρο σας.

Συνήθως όμως η δομή ενός συναγέρμου είναι συγκεκριμένη.

Ο συναγερμός αποτελείται από την κεντρική μονάδα που είναι η καρδιά του συστήματος. Σ' αυτήν συνδέονται όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως οι αισθητήρες, η σειρήνα, οι τηλεφωνικές γραμμές, το πληκτρολόγιο, τα τηλεχειριστήρια. Αποτελεί το μέσο που λαμβάνει τα σήματα ,τα καταγραφή και ενεργοποιεί τις συσκευές ανάλογα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης. Θα πρέπει να υπάρχει εφεδρική μπαταρία σε περίπτωση διακοπής του ρευματος. Στις εξελιγμένες συσκευές θα πρέπει να υποστηρίζει τουλάχιστον τρεις ζώνες και να υπάρχει χρονοκαθυστέρηση για να έχει το περιθώριο για την είσοδο από το χώρο που προστατεύεται. Στην κεντρική μονάδα  μπορεί να υπάρχει οθόνη με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για να ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται ο συναγερμός.

 
Έαν επιθυμείτε η μονάδα πληκτρολόγιου μπορεί να είναι ξεχωριστή για να τοποθετηθεί σε θέση άμεσα προσβάσιμη.

Άκομη θα χρειαστείτε μια σειρήνα που μπορεί να είναι εσωτερική ή εξωτερική για να ενεργοποιηθεί όταν θα ύπαρξη παραβιάση. Η εμφανής θέση της σειρήνας από τους περαστικούς είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά για την ασφαλεία του σπιτιού, αφού αποτρεπεί εύκολα τους ερασιτέχνες διαρρήκτες. Ο ρόλος της εσωτερικής σειρήνας είναι σημαντικός για να πανικοβάλει τον διαρρήκτη και να τον εμποδίσει να ολοκληρώσει το έργο του.

Οι εξελιγμένοι συναγερμοί έχουν την  δυνατότητα της τηλεφωνικής ειδοποίησης άρα είναι απαραίτητη μια τηλεφωνική γραμμή κοντά στην κεντρική μονάδα.

Θα πρέπει σε κάθε παράθυρο,μπαλκονοπόρτα ή εξωτερική πόρτα να τοποθετηθούν  μαγνητικές επαφές (παγίδες)  που θα προστατεύουν από την παραβιάση του σπιτιού. Οι παγίδες απαρτίζονται από δύο τεμάχια που όταν θα απομακρυνθούν μεταξύ τους θα δώσουν εντολή ενεργοποίησης του συναγερμού.

Για περισσότερη ασφαλεία στο χώρο σας θα χρειαστούν αισθητήρια ανίχνευσης κίνησης (ραντάρ) που ανιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση  στο πεδίο κάλυψη τους το διαστήμα που είναι ενεργοποιημένος ο συναγερμός. Αυτό το πετυχαίνουν ανιχνεύοντας την διαφορά της θερμοκρασίας που εκπέμπει ο λήστης σε σχέση με το περιβάλλον.

Τέλος για περισσοτέρη ευκολία όπλισης-αφόπλισης του συναγερμού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηλεχειριστήρια.

Τώρα η οικία ή το καταστήμα σας είναι πιο ασφαλές να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σχέδιο του διαρρήκτη  να το ληστέψει.

 

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode