Αναζητηση στον ιστότοπο

GSM στους συναγερμούς σπιτιών και καταστημάτων

2013-01-08 12:53

Η τεχνολογία GSM (Global System for Mobile Communications) αντιπροσωπεύει το παγκόσμιο σύστημα κινητής επικοινωνίας. Μεγάλος αριθμός ατόμων σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιεί την τεχνολογία GSM όταν κάνει ασύρματες κλήσεις . Οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το σύστημα GSM για τα δίκτυά τους. 

gsmGSM συναγερμοι σπιτιων

Τυπικά, ένα εσωτερικό ή εξωτερικό σύστημα συναγερμού GSM λειτουργεί με τη βοήθεια ενός GSM/GPRS κυτταρικού δικτύου. Αυτό σημαίνει οτι το σύστημα αυτό, όταν εντοπίσει πιθανή παραβίαση του χώρου που επιτηρεί, έχει τη δυνατότητα να ειδοποιεί ή τηλεφωνικά ή με sms είτε ταυτόχρονα και τα δύο και να επικοινωνεί τόσο με νούμερα σταθερής τηλεφωνικής γραμμής PSTN όσο και με νούμερα κινητής τηλεφωνίας. Επομένως, ακόμα κι αν έχουν διαπράξη κακόβουλη πράξη ώστε να βγάλουν την σταθερή τηλεφωνική γραμμήι εκτός λειτουργίας ή εκείνη είναι κατειλημμένη, το σπίτι ή το κατάστημα σας είναι ασφαλή γιατί ακόμα κι τότε υπάρχει τρόπος για το σύστημα να ειδοποίηση τηλεφωνικά εσάς ή το κέντρο λήψης σημάτων ή και τους δύο. 
Η μονάδα GSM χρησιμοποιεί κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM. Η SIM, η οποία λειτουργεί ως ψηφιακή ταυτότητα, είναι εγκαταστημένη στο κινητό σας τηλέφωνο. Αν επιλέξετε έναν συναγερμό με τεχνολογία GSM, η κάρτα SIM θα εγκατασταθεί ακριβώς όπως η κάρτα στο κινητό τηλέφωνο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απενεργοποιήσετε το PIN της κάρτας SIM. 
Έτσι, έχοντας ένα συναγερμό τέτοιου είδους καθίσταται δυνατή η ειδοποίηση, για πιθανή ληστεία, από το τη κεντρική μονάδα του συναγερμού στο κινητό σας τηλέφωνο μέσω γραπτού μηνύματος ή φωνητικής κλήσης ακόμα και σε περίπτωση που οι τηλεφωνικές γραμμές, για ποικίλους λόγους, δεν λειτουργούν.

Πισω

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode