Αναζητηση στον ιστότοπο

Γενικές πληροφορίες για τα ασύρματα συστήματα συναγερμού

Ένα σύστημα συναγερμού αποτελείται από τρία μέρη:

  • Τους αισθητήρες, οι οποίοι ανιχνεύουν μία ανεπιθύμητη ενέργεια και, όταν αυτό συμβεί, δίνουν ένα σήμα στην κεντρική μονάδα. Τέτοιες συσκευές είναι π.χ. οι μαγητικές επαφές (παγίδες), οι ανιχνευτές κίνησης θερμού αντικειμένου (π.χ. ανθρώπου), οι ανιχνευτές διαρροής αερίου, οι ανιχνευτές καπνού κλπ.

  • Την κεντρική μονάδα, η οποία επεξεργάζεται τα σήματα που της δίνουν οι αισθητήρες και, ανάλογα την κατάσταση λειτουργίας που έχει επιλεχθεί, ειδοποιεί ή όχι τον χρήστη του συστήματος.

  • Τα συστήματα ειδοποίησης, τα οποία παρέχουν στο χρήστη του συστήματος πληροφορίες για τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες. Τέτοιες συσκευές είναι οι σειρήνες, οι αυτόματοι τηλεφωνητές κλπ.

Σημ: Η κεντρική μονάδα του συστήματος συναγερμού DYL-7-KX μπορεί να λάβει τα σήματα από τους αισθητήρες χωρίς την απαίτηση για καλώδια και έχει τη δυνατότητα να ειδοποιεί το χρήστη τόσο μέσω σειρήνας, όσο και με χρήση τηλεφωνητή. 

Τι περιλαμβάνει το kit ασύρματου συναγερμού MYL-7-KX

Το kit που έχετε στα χέρια σας περιλαμβάνει:

  • Μία προγραμματιζόμενη κεντρική μονάδα
  • Δύο τηλεχειριστήρια ελέγχου του συστήματος
  • Μία μαγνητική επαφή (παγίδα) πόρτας ή παραθύρου
  • Ένα ανιχνευτή κίνησης θερμού αντικειμένου με υπέρυθρες
  • Ένα τροφοδοτικό 12V
  • Ένα καλώδιο σύδεσης τηλεφωνικής γραμμής
  • Μία εσωτερική σειρήνα 110db

 Σημ: Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί επιπλέον αισθητήρες (μέχρι 32 συνολικά) καθώς και επιπρόσθετα συστήματα ειδοποίησης. 

Γενικά χαρακτηριστικά ασύρματου συναγερμού MYL-7-KX

  • Προστατεύει το σήμα από παρεμβολές. Όταν κάποια ξένη ασύρματη συσκευή προσπαθεί να περεμβληθεί στην ίδια συχνότητα με το σήμα του συναγερμού, τότε η κεντρική μονάδα ενεργοποιεί τη σειρήνα και ειδοποιείται ο χρήστης.
  • Προστατεύει από αποκρυπτογράφηση του σήματος των τηλεχειριστηρίων και μπορεί να θωρακίσει, αν χρειαστεί, το σήμα της απενεργοποίησης της κεντρικής μονάδας.
  • Παρέχει τη δυνατότητα για οργάνωση των αισθητήρων του προστατευόμενου χώρου σε6 προγραμματιζόμενες ζώνες, οι οποίες ελέγχονται με τα ειδικά λαμπάκια που υπάρχουν στην κονσόλα. Στην κεντρική μονάδα μπορούν να προγραμματιστούν μέχρι και 32 αισθητήρες.
  • Παρέχει τη δυνατότητα για ενεργοποίηση του συστήματος με ένα κουμπί από το τηλεχειριστήριο ή την κονσόλα της κεντρικής μονάδας για τις δύο πιο συνηθισμένους τύπους ενεργοποίησης του συστήματος: την ενεργοποίησης όταν βρισκόμαστε εντός του προστατευόμενου χώρου (HOME) και της ενεργοποίησης όταν απομακρυνόμαστε από αυτόν (AWAY).
  • Παρέχει τη δυνατότητα υπενθύμισης του χρήστη του συστήματος να οπλίσει το συναγερμό όταν απομακρύνεται από την προστατευόμενη περιοχή.
  • Παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε και άλλα αξεσουάρ, όπως άλλους ασύρματους ειδικούς ή κοινούς αισθητήρες ή/και σειρήνες (εσωτερικές ή/και εξωτερικές).
  • Μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και 6 τηλεφωνικούς αριθμούς και να πραγματοποιήσει κλήσεις αυτόματα σε αυτούς στην περίπτωση που ανιχνευτεί μία ανεπιθύμητη ενέργεια.
  • Παρέχει τη δυνατότητα να οπλίσετε ή να απενεργοποιήσετε το σύστημα του συναγερμού είτε από το τηλεχειριστήριο, είτε από το πληκτρολόγιο της κεντρικής μονάδας.
  • Παρέχει τη δυνατότητα να οπλίσετε ή να απενεργοποιήσετε το σύστημα του συναγερμού μέσω τηλεφώνου. Σε αυτήν την περίπτωση αρκεί να καλέσετε τον αριθμό που αντιστοιχεί στη γραμμή που είναι συνδεδεμένη η κεντρική μονάδα και να πληκτρολογήσετε την αντίστοιχη εντολή στην τηλεφωνική σας συσκευή.
  • Παρέχει τη δυνατότητα για πληροφόρηση του χρήστη στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα στην τηλεφωνική γραμμή που είναι συνδεδεμένη η κεντρική μονάδα.
  • Θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια του προστατευόμενου χώρου, οπότε στην περίπτωση ανίχνευσης κάποιας ανεπιθύμητης ενέργειας σταματά αυτόματα οποιαδήποτε συνομιλία στην τηλεφωνική γραμμή που είναι συνδεδεμένη η κεντρική μονάδα προκειμένου να εκτελέσει τηλεφωνική κλήση ειδοποίησης στον χρήστη.
  • Έχει ενσωματωμένη μπαταρία ανάγκης η οποία μπορεί να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον 8-10 ώρες από τη στιγμή που υπάρξει διακοπή ρεύματος.

  Εγκατάσταση του ασύρματου συστήματος συναγερμού MYL-7-KX

1. Γενικές οδηγίες

1) Προσπαθήστε η θέση εγκατάστασης της κεντρικής μονάδας να βρίσκεται κατά το δυνατόν στο μέσον του κτιρίου που προστατεύει και εκτείνετε την κεραία για να μεγαλώσετε την εμβέλειά της. Είναι καλό η κεντρική μονάδα να τοποθετείται σε περιοχές όχι εύκολα προσβάσιμες σε πιθανούς εισβολείς.
2) Προτιμήστε θέσεις εγκατάστασης της κεντρικής μονάδας μακριά από μεγάλα μεταλλικά αντικείμενα ή άλλες ασύρματες συσκευές.
3) Προτιμήστε να συνδέσετε την κεντρική τηλεφωνική γραμμή (και όχι κάποια δευτερογεννή) στον κεντρικό πίνακα του συναγερμού ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον χρόνο κλήσης σε περίπτωση εισβολής.
4) Προτιμήστε την εγκατάσταση της κεντρικής μονάδας σε κάποιο προστατευμένο κρυφό σημείο.
5) Να έχετε υπόψη σας ότι τα πλήκτρα δεν πρέπει να μην πατιούνται απότομα, αλλά καλό είναι να επιμείνετε λίγο στο πάτημά τους. Κάθε φορά που απομακρύνουμε το δάκτυλό μας από κάποιο πλήκτρο θα ακούγεται ένα μπιπ που θα επιβεβαιώνει ότι πατήθηκε επιτυχώς. Αν δεν ακουστεί το μπιπ πρέπει να επαναλάβουμε το πάτημα.

2. Εγκατάσταση της κεντρικής μονάδας

Τοποθετήστε το βύσμα της σειρήνας στην υποδοχή “HORN” της κεντρικής μονάδας. Συνδέστε την τηλεφωνική σας γραμμή από το δίκτυο στην υποδοχή “LINE” της κεντρικής μονάδας. Μπορείτε να συνδέσετε και μια τηλεφωνική συσκευή στην υποδοχή “PHONE», χρησιμοποιώντας το αντίστοιχο καλώδιο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία, προκειμένου να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις ως συνήθως.
Τροφοδοτήστε με ρεύμα την κεντρική μονάδα, συνδέοντας το τροφοδοτικό του με την υποδοχή “POWER” και βάζοντας τον διακόπτη της κεντρικής μονάδας στην θέση “ON”. Το λαμπάκι “POWER” που βρίσκεται στην οθόνη θα αναβοσβήσει και ένα μπιπ θα ακουστεί για να δηλώσει την κανονική λειτουργία της κεντρικής μονάδας. Κάθε λίγο θα ακούγονται 3 συνεχόμενα μπιπ για να θυμίσουν στον χρήστη να εισάγει τους τηλεφωνικούς αριθμούς που θα καλεί η κεντρική μονάδα σε περίπτωση συναγερμού (για απενεργοποίηση της υπενθύμισης ανατρέξτε στην αντίστοιχη παράγραφο). Αυτή η υπενθύμιση θα εξαφανιστεί όταν θα έχετε τελειώσει την ρύθμιση των τηλεφωνικών αριθμών.
Σημ: Για να αποφύγετε την ενεργοποίηση της σειρήνας όταν καταχωρείτε τους αισθητήρες, πατήστε το πλήκτρο «DISARM».

3. Εγκατάσταση των μαγνητικών επαφών πορτών και παραθύρων (παγίδες)

Οι μαγνητικές επαφές (παγίδες) ανιχνεύουν την κατάσταση (ανοικτή ή κλειστή) που βρίσκονται οι πόρτες και τα παράθυρά σας και στέλνουν αντίστοιχο σήμα στην κεντρική μονάδα. Τοποθετήστε το ένα κομμάτι του αισθητήρα στην πόρτα ή το παράθυρο και το άλλο στο κάσωμά της ώστε να είναι αντικρυστά. Η στερέωσή τους γίνεται είτε με τις ταινίες διπλής όψεως που βρίσκονται στη συσκευασία, είτε (για καλύτερη στερέωση) με τη χρήση βιδών.
Σημ 1: Τα δύο μέρη της κάθε μαγνητικής επαφής θα πρέπει στην κλειστή θέση του κουφώματος να βρίσκονται όσο γίνεται πιο κοντά και αντικρυστά και σε κάθε περίπτωση σε απόσταση μικρότερη από 10mm.
Σημ 2: Για καλύτερη λήψη των σημάτων καλό είναι να εκτείνετε την κεραία του αισθητήρα.
Σημ 3: Όταν το ενδεικτικό λαμπάκι του αισθητήρα αναβοσβήνει, τότε οι μπαταρίες του χρειάζονται αντικατάσταση.

4. Εγκατάσταση των ασύρματων ανιχνευτών κίνησης θερμού αντικειμένου (P.I.R.)

Οι ανιχνευτές κίνησης θερμού αντικειμένου λειτουργούν με υπέρυθρες ακτίνες και πρακτικά ανιχνεύουν την κίνηση όποιου προσπαθήσει να εισβάλει στον προστατευόμενο χώρο. Στερεώνονται συνήθως σε τοίχους και σε υψομέτρο 2 ως 2,2 μέτρων κοιτάζοντας την περιοχή που θέλουμε να προστατεύσουμε.

Γενικά για τη λειτουργία του συναγερμού

  • Όταν ο συναγερμός ενεργοποιείται, το αντίστοιχο ενδεικτικό λαμπάκι «alarm» ανάβει.

  • Όταν ο συναγερμός είναι οπλισμένος στην κατάσταση “AWAY” (οπλίζεται είτε από το τηλεχειριστήριο πατώντας το κουμπί με το κλειστό λουκέτο, είτε από την κεντρική μονάδα πατώντας το πλήκτρο “AWAY”), το αντίστοιχο λαμπάκι είναι αναμένο στην κεντρική μονάδα και, όταν οι αισθητήρες ενεργοποιηθούν, η σειρήνα θα ηχήσει.

  • Όταν ο συναγερμός είναι οπλισμένος στην κατάσταση “HOME” (οπλίζεται είτε από το τηλεχειριστήριο πατώντας το κουμπί με το σχήμα του σπιτιού, είτε από την κεντρική μονάδα πατώντας το πλήκτρο “HOME”), το αντίστοιχο λαμπάκι της κεντρικής μονάδας ανάβει και όταν οι προγραμματισμένοι αισθητήρες ενεργοποιηθούν, η σειρήνα θα ηχήσει.

  • Όταν η κεντρική μονάδα έχει ενεργοποιηθεί και θέλετε να την απενεργοποιήσετε (είτε η σειρήνα είναι σε λειτουργία, είτε όχι) μπορείτε είτε να πληκτρολογήσετε τον κωδικό (ο κωδικός από το εργοστάσιο είναι 1234) και το πλήκτρο “DISARM”, είτε από το τηλεχειριστήριο να πατήσετε το κουμπί με το ανοικτό λουκέτο.

Πως γίνεται το set-up (ρύθμιση) του συναγερμού

Πριν να εκτελέσετε οποιαδήποτε λειτουργία προγραμματισμού θα πρέπει να εισάγετε αρχικά από το πληκτρολόγιο τον κωδικό (αρχικός κωδικός εργοστασίου 1234) και μετά τη δίεση #. Δύο μπιπ δείχνουν την επιτυχή εισαγωγή του κωδικού, ενώ τέσσερα κοφτά μπιπ δείχνουν ανεπιτυχή εισαγωγή και πρέπει να προσπαθήσετε ξανά. Επιπλέον τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” θα ανάψουν.

Για να βγείτε από την κατάσταση προγραμματισμού πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο της δίεσης #. Αν παρέλθουν 30 δευτερόλεπτα χωρίς καμμία ενέργεια, το σύστημα βγαίνει μόνο του από την λειτουργία προγραμματισμού. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” θα σβήσουν.
Σημ 1: Όταν προγραμματίζετε τον συναγερμό, η κεντρική μονάδα πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την παροχή της μέσω του τροφοδοτικού, γιατί οι μπαταρίες μπορεί να μην επαρκούν.
Σημ 2: Όταν ο συναγερμός ενεργοποιείται, το αντίστοιχο ενδεικτικό λαμπάκι «alarm» ανάβει.
Σημ 3: Όταν ο συναγερμός είναι οπλισμένος στην κατάσταση “AWAY”, το αντίστοιχο λαμπάκι είναι αναμένο στην κεντρική μονάδα και όταν οι αισθητήρες ή οι επαφές ενεργοποιηθούν η σειρήνα θα ηχήσει.
Σημ 4: Όταν ο συναγερμός είναι οπλισμένος στην κατάσταση “HOME”, το αντίστοιχο λαμπάκι του πίνακα ανάβει και όταν οι προγραμματισμένοι αισθητήρες και επαφές ενεργοποιηθούν, η σειρήνα θα ηχήσει.
Σημ 5: Όταν ο συναγερμός έχει ενεργοποιηθεί και η σειρήνα είναι σε λειτουργία, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον κωδικό (ο κωδικός από το εργοστάσιο είναι 1234) και το πλήκτρο “DISARM” για να τον σταματήσετε και να τον αφοπλίσετε.

1. Ηχογράφηση μηνύματος συναγερμού
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση εγγραφής μηνύματος: Πληκτρολογούμε 6 και δίεση # .
3) Εγγράφουμε ένα μήνυμα 10 δευτερολέπτων μετά το μπιπ που θα ακούσουμε και πριν το διπλό μπιπ που ορίζει το τέλος των 10 δευτερολέπτων. 
Σημ 1: Κάθε νέο μήνυμα που εγγράφετε αντικαθιστά το παλαιότερο.
Σημ 2: Το μήνυμα πρέπει να είναι απλό και κατανοητό. Για παράδειγμα μπορείτε να πείτε: «Ο συναγερμός της οικίας του κυρίου τάδε, στο διαμέρισμα τάδε, στη διεύθυνση τάδε έχει ενεργοποιηθεί, παρακαλώ ελάτε αμέσως».
4) Ακούμε το ηχογραφημένο μήνυμα: Πληκτρολογούμε 6 και αστερίσκο *. (Σημ: Αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το μήνυμα επαναλαμβάνουμε τα βήματα 2 και 3).
5) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.

2. Καταχώρηση αισθητήρων, τηλεχειριστηρίων και μαγνητικών επαφών και οργάνωσή τους σε ζώνες
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο κάθε αισθητήρας έχει μία ξεχωριστή “διεύθυνση καταχώρησης ID”. Αυτή πρέπει να καταχωρείται στην κεντρική μονάδα, ώστε να αναγνωρίζεται κάθε φορά που ενεργοποιείται. Όταν ανιχνεύεται μία ανεπιθύμητη ενέργεια, ο αισθητήρας θα ενεργοποιείται στέλνοντας ένα σήμα στην κεντρική μονάδα. Είναι προφανές ότι η κεντρική μονάδα δεν αναγνωρίζει κανένα μη καταχωρημένο αισθητήρα.
Προκειμένου να μην κάνετε άσκοπες ενέργειες στον προγραμματισμό, καλό είναι να έχετε αποφασίσει σε ποιες θέσεις θα εγκαταστήσετε τα ραντάρ, τις παγίδες και τους υπόλοιπους αισθητήρες και να τα έχετε ταξινομήσει σε ομάδες, ανάλογα σε ποια «ζώνη χώρου» θα ανήκουν. 
1) Τροφοδοτήστε με ρεύμα τους αισθητήρες βάζοντας τις μπαταρίες τους και βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν (π.χ. στις παγίδες όταν απομακρύνονται τα δύο μέρη τους ανάβει για λίγο το λαμπάκι τους).
2) Τοποθετήστε τους αισθητήρες δίπλα στην κεντρική μονάδα (π.χ. σε ένα τραπέζι) σε κλειστή κατάτασταση (δηλαδή οι παγίδες θα έχουν τα δύο μέρη τους αντικρυστά, ενώ αυτά που έχουν κουμπί ενεργοποίησης θα έχουν το κουμπί αυτό στη θέση “OFF”). 
3) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
4) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση καταχώρησης αισθητήρων: πληκτρολογούμε 7 και δίεση # και βλέπουμε ότι το λαμπάκι της ζώνης 1 ανάβει.
5) Ενεργοποιούμε την ζώνη που θέλουμε να καταχωρήσουμε αισθητήρες: πληκτρολογούμε 01 και δίεση # για ενεργοποίηση της ζώνης 1, ή 02 και δίεση # για ενεργοποίηση της ζώνης 2 κ.ο.κ., οπότε και το αντίστοιχο λαμπάκι ανάβει.
6) Ενεργοποιούμε τους αισθητήρες για τη συγκεκριμένη ζώνη που έχουμε επιλέξει στο προηγούμενο βήμα: Για τις παγίδες: απομακρύνουμε για λίγο τα δύο μέρη κάθε παγίδας – Για τους ανιχνευτές κίνησης με υπέρυθρες: θέτουμε για λίγο στη θέση “ON” και μετάς πάλι στο θέση “OFF” – Για τα τηλεχειριστήρια: πατάμε κάποιο από τα κουμπιά του- Για τους ανιχνευτές καπνού ή αερίου: πατάμε ένα μαύρο κουμπάκι που υπάρχει στην αριστερή πλευρά – Για αισθητήρα θραύσης τζαμιού: τοποθετήστε τον αισθητήρα σε ένα γραφείο και κινείστε απότομα το γραφείο ώστε να το ενεργοποιήσετε. Κάθε φορά που θα ενεργοποιείται ένας αισθητήρας ένα διπλό μπιπ θα ακούγεται επιβεβαιώνοντας την επιτυχή καταχώρησή του στην κεντρική μονάδα. (Σημ: Συνήθως στη ζώνη 01 καταχωρούμε μόνο τους αισθητήρες που ενεργοποιούνται άμεσα μετά από ανεπιθύμητη ενέργεια, ενώ στη ζώνη 02 καταχωρούμε μόνο τους αισθητήρες που σχετίζονται με την κεντρική είσοδο και που στη συνέχεια θα τους προγραμματίσουμε να έχουν χρονοκαθυστέρηση στην ενεργοποίησή τους).
7) Επαναλαμβάνουμε τα βήματα 4 και 5 για την καταχώρηση των αισθητήρων στη δεύτερη ζώνη, μετά για την καταχώρηση στην τρίτη κλπ. (Σημ: Η κεντρική μονάδα παρέχει τη δυνατότητα καταχώρησης 32 αισθητήρων σε 6 διαφορετικές ζώνες).
8) Για έξοδο από την κατάσταση καταχώρησης σε ζώνες: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε όλα τα λαμπάκια των ζωνών 1 έως 6 σβήνουν.
9) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.

3. Διαγραφή αισθητήρων και τηλεχειριστηρίων
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση διαγραφής αισθητήρων: πληκτρολογούμε 7 και αστερίσκο * και ακούμε ένα διπλό μπιπ που επιβεβαιώνει την επιτυχή διαγραφή. (Σημ: Δεν υπάρχει τρόπος για διαγραφή ενός μόνο αισθητήρα).
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.

4. Πως ρυθμίζουμε τους τηλεφωνικούς αριθμούς που θα καλούνται σε περίπτωση συναγερμού.
Η κεντρική μονάδα έχει τη δυνατότητα να τηλεφωνήσει σε 6 διαφορετικούς απλούς τηλεφωνικούς αριθμούς και σε δύο τηλεφωνικούς αριθμούς κέντρου λήψης σημάτων όταν είναι σε κατάσταση συναγερμού. 
Σημ: Σε περίπτωση που δεν συνεργάζεστε με κέντρο λήψης σημάτων δεν χρειάζεται να ορίσετε τα αντίστοιχα νούμερα (στις θέσεις 38 και 39).
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε 31, αστερίσκο * τον πρώτο τηλεφωνικό αριθμό και μετά δίεση #.
3) Πληκτρολογούμε 32, αστερίσκο * το δεύτερο τηλεφωνικό αριθμό και μετά δίεση #.
4) Πληκτρολογούμε 33, αστερίσκο * τον τρίτο τηλεφωνικό αριθμό και μετά δίεση #.
5) Πληκτρολογούμε 34, αστερίσκο * τον τέταρτο τηλεφωνικό αριθμό και μετά δίεση #.
6) Πληκτρολογούμε 35, αστερίσκο * τον πέμπτο τηλεφωνικό αριθμό και μετά δίεση #.
7) Πληκτρολογούμε 36, αστερίσκο * τον έκτο τηλεφωνικό αριθμό και μετά δίεση #.
8) Πληκτρολογούμε 38, αστερίσκο * τον πρώτο τηλεφωνικό αριθμό λήψης σημάτων και μετά δίεση #.
9) Πληκτρολογούμε 39, αστερίσκο * το δεύτερο τηλεφωνικό αριθμό λήψης σημάτων και μετά δίεση #.
10) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.
Αν θέλετε να διαγράψετε ένα τηλεφωνικό αριθμό κάνετε μια εγγραφή ενός κενού στην αντίστοιχη θέση. Έτσι αν για παράδειγμα θέλετε να διαγράψετε τον τέταρτο αριθμό πληκτρολογείτε 34, αστερίσκο * και μετά δίεση #.

5. Τροποποίηση του κωδικού του συναγερμού
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε 10, αστερίσκο *, το νέο τετραψήφιο κωδικό της επιλογής σας και μετά δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.

Σημ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟν ΚΩΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ 

Πρόσθετες λειτουργίες και ρυθμίσεις

1. Καθορισμός των χαρακτηριστικών των ζωνών 
Μπορούμε να θέσουμε στις καταχωρημένες ζώνες κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να κάνουμε τα εξής:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε αστερίσκο *, τον αριθμό της ζώνης που επιθυμούμε (01 ή 02 ή 03 ή 04 ή 05 ή 06), τον αριθμό 2, τον αριθμό Χ του χαρακτηριστικού που θέλουμε να προσδώσουμε στη ζώνη (δίνονται παρακάτω) και μετά δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.
Τα χαρακτηριστικά που μπορούμε να προσδώσουμε με τον αντίστοιχο αριθμό Χ είναι:
(Χ = 1) -- Αμεσότητα ειδοποίησης: Όποια ζώνη έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (συνηθίζεται η 01) και ενεργοποιηθεί κάποιος αισθητήρας που ανήκει σε αυτήν, τότε ενεργοποιεί άμεσα τη σειρήνα και δίνει εντολή στην κεντρική μονάδα να τηλεφωνήσει. Αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι εγκατεστημένο στο σύστημα από το εργοστάσιο, οπότε αν δεν χρησιμοποιήσετε αυτή την πρόσθετη ρύθμιση, όλες οι ζώνες (και κατ’ επέκταση όλοι οι αισθητήρες) θα ειδοποιούν άμεσα αν ενεργοποιηθούν.
(Χ = 2) -- Ειδοποίηση με καθυστέρηση: Όποια ζώνη έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και ενεργοποιηθεί κάποιος αισθητήρας που ανήκει σε αυτήν, τότε ενεργοποιεί τη σειρήνα και δίνει εντολή στην κεντρική μονάδα να τηλεφωνήσει με καθυστέρηση 30 δευτερολέπτων. Αυτό το χαρακτηριστικό συνηθίζεται να δίνεται στον αισθητήρα της κύριας εισόδου (τον οποίο τον έχετε οργανώσει σε μία ξεχωριστή ζώνη, συνήθως την 02), ώστε να προλάβετε να εισέλθετε μέσα στον προστατευόμενο χώρο και να απενεργοποιήσετε το συναγερμό από το πληκτρολόγιο.
(Χ = 3) -- Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης: Όποια ζώνη έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και ενεργοποιηθεί κάποιος αισθητήρας που ανήκει σε αυτήν, τότε ενεργοποιεί τη σειρήνα και δίνει εντολή στην κεντρική μονάδα να τηλεφωνήσει άσχετα αν έχει ή δεν έχει οπλιστεί ο συναγερμός. Αυτό το χαρακτηριστικό συνηθίζεται να δίνεται στους αισθητήρες διαρροής αερίου ή αισθητήρες καπνού (οι οποίοι συνήθως οργανώνονται στη ζώνη 03).
(Χ = 5) -- Εσωτερική ζώνη: Όποια ζώνη έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν ενεργοποιείται και δεν δίνει εντολή στην κεντρική μονάδα όταν έχουμε οπλίσει τον συναγερμό με την επιλογή “HOME”. Είναι προφανές ότι σε αυτή την ζώνη (συνήθως 04) καταχωρούμε τους αισθητήρες που βρίσκονται εσωτερικά του χώρου και όχι αυτούς που βρίσκονται περιμετρικά. 
(Χ = 0) -- Κλειστή ζώνη: Όποια ζώνη έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό απενεργοποιείται προσωρινά και ενεργοποιείται ξανά (συνήθως χρησιμοποιείται σαν εναλλακτική εσωτερική ζώνη) 
Παραδείγματα:
α) Για να ορίσετε την πρώτη ζώνη σαν ζώνη άμεσης ειδοποίησης, πληκτρολογούμε: *0121#
β) Για να ορίσετε τη δεύτερη ζώνη σαν ζώνη καθυστερημένης ειδοποίησης, πληκτρολογούμε: *0222#
γ) Για να ορίσετε την τρίτη ζώνη σαν ζώνη έκτακτης ανάγκης, πληκτρολογούμε: *0323#
Σημείωση: Συνήθως οργανώνουμε:
α) τους αισθητήρες των εξωτερικών πορτών, των παραθύρων και όποιων εξωτερικών υπάρχουν στη βεράντα στη ζώνη που θα της προσδώσουμε το χαρακτηριστικό της «άμεσης ειδοποίησης»,
β) τους αισθητήρες του εσωτερικού χώρου και των εσωτερικών πορτών στη ζώνη που θα της προσδώσουμε το χαρακτηριστικό της «εσωτερικής ζώνης», ώστε να ενεργοποιούνται μόνο όταν ενεργοποήσουμε την επιλογή “AWAY”, δηλ. όταν φεύγουμε από το σπίτι,
γ) τον αισθητήρα της κεντρικής εισόδου στη ζώνη που θα της προσδώσουμε το χαρακτηριστικό της «ειδοποίησης με καθυστέρηση», ώστε να έχετε το χρόνο (30sec) να τον απενεργοποιείτε όταν εισέρχεστε στον προστατευόμενο χώρο και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τηλεχειριστήριο,
δ) τους αισθητήρες διαρροής αερίου και τους αισθητήρες ανίχνευσης καπνού στη ζώνη που θα της προσδώσουμε το χαρακτηριστικό της «ζώνης έκτακτης ανάγκης».

2. Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση υπενθύμισης για να οπλίσετε ζώνες συναγερμού 
Αν εσείς ενεργοποιήσετε την υπενθύμιση για να οπλίσετε κάποια ζώνη συναγερμού, τότε η κεντρική μονάδα θα ηχήσει τρία κοφτά “μπιπ” προκειμένου να μην ξεχνάσετε την ενέργεια αυτή.
Η ενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε αστερίσκο *, τον αριθμό της ζώνης (01 ή 02 κ.λ.π.), τον αριθμό 71 και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.
Η απενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε αστερίσκο *, τον αριθμό της ζώνης (01 ή 02 κ.λ.π.), τον αριθμό 70 και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.

3. Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λειτουργίας εναντίον των παρεμβολών
Αν εσείς ενεργοποιήσετε την λειτουργία εναντίον των παρεμβολών, τότε η κεντρική μονάδα θα ενεργοποιήσει τη σειρήνα (όχι όμως και τη δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων) όταν κάποιος προσπαθήσει να παρέμβει στη συχνότητα λειτουργίας που είναι ρυθμισμένη η κεντρική μονάδα.
Η ενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε τον αριθμό 17, τον αστερίσκο *, τον αριθμό 1 και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.
Η απενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε τον αριθμό 17, τον αστερίσκο *, τον αριθμό 0 και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.

4. Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του τηλεχειριστηρίου
Αυτή η επιλογή είναι πολύ χρήσιμη στην περίπτωση που πιστεύετε ότι έχετε χάσει κάποιο από τα τηλεχειριστήρια, αλλά δεν είστε σίγουρος ή όταν έχετε δώσει κάποιο τηλεχειριστήριο σε κάποιον που θέλετε μόνο να οπλίζει τον συναγερμό, αλλά να μην έχει τη δυανατότητα να τον απενεργοποιεί. Όταν είναι ενεργοποιημένη αυτή η επιλογή μπορείτε να οπλίζετε το συναγερμό από το τηλεχειριστήριο, αλλά για να τον απενεργοποιήσετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά το πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας τον κωδικό που έχετε επιλέξει.
Η ενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε τον αριθμό 18, τον αστερίσκο *, τον αριθμό 1 και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.
Η απενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε τον αριθμό 18, τον αστερίσκο *, τον αριθμό 0 και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.

5. Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της υπενθύμισης για σύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής
Αν εσείς ενεργοποιήσετε την υπενθύμιση για σύνδεση της τηλεφωνικής γραμμής ή για ενημέρωση σε περίπτωση προβλήματος ή/και βανδαλισμού της τηλεφωνικής γραμμής, τότε η κεντρική μονάδα θα ηχήσει τρία κοφτά “μπιπ” κάθε περίπου 10 λεπτά προκειμένου να μην ξεχνάσετε την ενέργεια αυτή.
Η ενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε τον αριθμό 22, τον αστερίσκο *, τον αριθμό 1 και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.
Η απενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε τον αριθμό 22, τον αστερίσκο *, τον αριθμό 0 και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.
Σημ: Η κεντρική μονάδα έχει την επιλογή αυτή ενεργοποιημένη από το εργοστάσιο.

6. Ρύθμιση του αριθμού των κουδουνισμάτων του τηλεφώνου
Μπορείτε να ρυθμίσετε τον αριθμό των κουδουνισμάτων από 0 έως 12 που θα καλεί η κεντρική μονάδα την κάθε τηλεφωνική γραμμή που έχετε προγραμματίσει πριν περάσει στην επόμενη.
Η ενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε τον αριθμό 12, τον αστερίσκο *, τον αριθμό ΧΧ των κουδουνισμάτων που επιθυμείτε (όπου ΧΧ από 00 έως 12) και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.

7. Ρύθμιση του χρόνου που θα διαρκεί το κτύπημα της σειρήνας
Μπορείτε να ρυθμίσετε το χρόνο που θα διαρκεί το κτύπημα της σειρήνας από 0 έως 30 λεπτά.
Η ενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε τον αριθμό 29, τον αστερίσκο *, τον αριθμό ΧΧ των λεπτών που επιθυμείτε (όπου ΧΧ από 00 έως 30) και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.

8. Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της υπενθύμισης για όπλιση του συναρερμού
Αν εσείς ενεργοποιήσετε την υπενθύμιση για σύνδεση για όπλιση του συναγερμού, τότε η σειρήνα θα ηχεί όταν οπλίζετε ή όταν ξε-οπλίζετε το συναγερμό σας.
Η ενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε τον αριθμό 8 και τέλος δίεση #.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.
Η απενεργοποίηση της επιλογής αυτής γίνεται:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.
2) Πληκτρολογούμε τον αριθμό 8 και τέλος τον αστερίσκο *.
3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ.
Σημ: Η κεντρική μονάδα έχει την επιλογή αυτή ενεργοποιημένη από το εργοστάσιο.

9. Επαναφορά του συναγερμού στις εργοστασιακές ρυθμίσεις (RESET)
Μπορείτε να διαγράψετε όλες τις ρυθμίσεις που έχετε κάνει, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού πρόσβασης και να επιστρέψετε στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις ως εξής:
1) Θέτουμε την κεντρική μονάδα σε κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι ανάβουν. Αν δεν ανάψουν, προσπαθούμε πάλι από την αρχή.

2) Πληκτρολογούμε 0000 (τέσσερις φορές το μηδέν) και τέλος δίεση #.

3) Για έξοδο από την κατάσταση προγραμματισμού: πληκτρολογούμε δίεση #, οπότε και βλέπουμε τα λαμπάκια “HOME” και “AWAY” ότι σβήνουν, ενώ ακούγεται ένα διπλό μπιπ. 

Χρήση του συστήματος συναγερμού

1. Χρήση της κεντρικής μονάδας

  1. Ενεργοποίηση του συναγερμού όταν θα απομακρυνθείτε από τον προστευόμενο χώρο (π.χ. όταν φεύγετε από το σπίτι σας για διακοπές): Ο συναγερμός ενεργοποιείται είτε από το τηλεχειριστήριο, πατώντας το κουμπί με το κλειστό λουκέτο, είτε από την κεντρική μονάδα πατώντας το πλήκτρο “AWAY”. Σε αυτή την περίπτωση, το αντίστοιχο λαμπάκι στην κεντρική μονάδα θα αναβοσβήσει και μετά από 30 δευτερόλεπτα ο συναγερμός θα οπλιστεί και όλοι οι αισθητήρες θα ενεργοποιηθούν.
    Αν θέλετε ο συναγερμός να ενεργοποιηθεί αμέσως (και όχι μετά από 30 sec), πατήστε στο τηλεχειριστήριο το κουμπί με το κλειστό λουκέτο και μετά το κουμπί με τη σειρήνα.

  2. Ενεργοποίηση του συναγερμού όταν θα παραμείνετε στον προστευόμενο χώρο (π.χ. πώς θα οπλίσετε το συναγερμό του σπιτιού σας όταν πηγαίνετε για ύπνο): Ο συναγερμός ενεργοποιείται είτε από το τηλεχειριστήριο, πατώντας το κουμπί με το σπιτάκι, είτε από την κεντρική μονάδα πατώντας το πλήκτρο “HOME” για τουλάχιστον δύο δευτερόλεπτα. Σε αυτή την περίπτωση, το αντίστοιχο λαμπάκι στην κεντρική μονάδα θα αναβοσβήσει και ο συναγερμός θα οπλιστεί αλλά οι αισθητήρες που έχετε ορίσει στην ¨Εσωτερική Ζώνη» δεν θα ενεργοποιηθούν.

  3. Απενεργοποίηση του συναγερμού: Γνα να απενεργοποιήσετε το συναγερμό μπορείτε είτε να πληκτρολογήσετε τον κωδικό (ο κωδικός από το εργοστάσιο είναι 1234) και το πλήκτρο “DISARM”, είτε από το τηλεχειριστήριο να πατήσετε το κουμπί με το ανοικτό λουκέτο.

  4. Κατάσταση πανικού: Αν βρεθείτε σε κατάσταση πανικού, μπορείτε άμεσα να ενεργοποιήσετε τη σειρήνα πατώντας το κουμπί με τη σειρήνα στο τηλεχειριστήριο ή το πλήκτρο “PANIC” στην κεντρική μονάδα. Σημ: Πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα για να απενεργοποιήσετε το συναγερμό και να κάνετε κάποια επόμενη ενέργεια ή να τον ενεργοποιήσετε ξανά.

  5. Η διαδικασία λήψης ειδοποίησης συναγερμού από το τηλέφωνο. Όταν κάποιος από τους αισθητήρες ανιχνεύεσει κάτι ανεπιθύμητο, η σειρήνα θα ηχήσει, η κεντρική μονάδα θα κάνει τηλεφωνικές κλήσεις στους αριθμούς που έχετε ορίσει στο σύστημα και το φωτάκι του “ALARM” θα ανάψει. Ο χρήστης που θα δεχτεί το τηλεφώνημα μπορεί να επιδράσει το σύστημα κάνοντας τα ακόλουθα βήματα:
    Πατώντας αστερίσκο * μπορείτε να ακούσετε για 30 δευτερόλεπτα τι συμβαίνει στον χώρο που βρίσκεται η κεντρική μονάδα.
    Πατώντας δίεση # μπορείτε να απενεργοποιήσετε το συναγερμό και να σταματήσετε τη σειρήνα.
    Εάν δεν πατήσετε δίεση #, ο συναγερμός θα συνεχίζει να καλεί κυκλικά τους επόμενους αριθμούς που έχετε ορίσει.

  6. Χειρισμός του συναγερμού από μακριά μέσω τηλεφώνου
    Μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό τηλεφώνου της γραμμής που είναι συνδεδεμένη η κεντρική μονάδα του συναγερμού ώστε να οπλίσετε ή να απενεργοποιήσετε το σύστημα. Για να το καταφέρετε αυτό:

    1. Καλείτε τον αριθμό τηλεφώνου της γραμμής που είναι συνδεδεμένη η κεντρική μονάδα του συναγερμού

    2. Πληκτολογείστε τον τετραψήφιο κωδικό (από το εργοστάσιο είναι 1234), μετά τη δίεση # και, αν έχουν γίνει επιτυχώς αυτά, θα ακουστούν δύο «μπιπ». Αν δεν έχετε εισάγει επιτυχώς τον κωδικό σας θα ακουστούν τέσσερα «μπιπ» και πρέπει να ξαναπροσπαθήσετε (έχετε άλλες δύο προσπάθειες).

    3. Τότε μπορείτε να κάνετε κάποια από τις επόμενες ενέργεις:

      1. Πληκτρολογήστε τον αριθμό 1 για να οπλίστε το σύστημα συναγερμού άμεσα (όλοι οι αισθητήρες θα ενεργοποιηθούν).

      2. Πληκτρολογήστε τον αριθμό 2 για να απενεργοποιήσετε το σύστημα συναγερμού (όλοι οι αισθητήρες θα απενεργοποιηθούν).

      3. Πληκτρολογήστε τον αστερίσκο * για να ακούσετε τι συμβαίνει στο χώρο γύρω από την κεντρική μονάδα για 30 δευτερόλεπτα.

    4. Πληκτρολογήστε τη δίεση # για να εξέλθετε από τον χειρισμό μέσω τηλεφώνου.
      Σημ: Η κεντρική μονάδα θα σταματήσει την τηλεφωνική κλήση αυτόματα εάν πληκτρολογήσετε λανθασμένα τρεις φορές τον κωδικό ή αν για 20 δευτερόλεπτα δεν κάνετε καμία ενέργεια.

2. Χρήση του τηλεχειριστηρίου

  • Για να οπλίσετε το συναγερμό στην επιλογή “AWAY” πατήστε το κουμπί με το κλειστό λουκέτο.

  • Για να οπλίσετε το συναγερμό στην επιλογή “HOME” πατήστε το κουμπί με το σπιτάκι.

  • Για να απενεργοποιήσετε το συναγερμό πατήστε το κουμπί με το ανοικτό λουκέτο.

  • Για να ενεργοποιήσετε το συναγερμό στην επιλογή “PANIC” πατήστε το κουμπί με τη σειρήνα.

3. Ρύθμιση και χρήση του ενσωματωμένου ρολογιού
Υπάρχουν δύο θέσεις στην κονσόλα της κεντρικής μονάδας με τα διακριτικά “ADJ” και “SET” και δύο πολύ μικρές τρύπες δίπλα στα γράμματα αυτά. 
Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό αντικείμενο (π.χ. μία καρφίτσα ή μία οδοντογλυφίδα):

  • Πατήστε δύο φορές με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “SET”. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνετε στο μενού ρύθμισης του μήνα.

  • Πατήστε με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “ADJ” ώστε να ορίσετε το μήνα.

  • Πατήστε άλλη μία φορά με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “SET”. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνετε στο μενού ρύθμισης της ημερομηνίας.

  • Πατήστε με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “ADJ” ώστε να ορίσετε την ημερομηνία.

  • Πατήστε άλλη μία φορά με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “SET”. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνετε στο μενού ρύθμισης της ώρας.

  • Πατήστε με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “ADJ” ώστε να ορίσετε την ώρα.

  • Πατήστε άλλη μία φορά με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “SET”. Με αυτόν τον τρόπο μπαίνετε στο μενού ρύθμισης των λεπτών της ώρας.

  • Πατήστε με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “ADJ” ώστε να ορίσετε τα λεπτά της ώρας.

  • Πατήστε άλλη μία φορά με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “SET” και μία φορά με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “ADJ” για να βγείτε από το μενού της ρύθμισης.

Σημ: Η κονσόλα στην κανονική κατάσταση δείχνει την ώρα. Πατώντας μία φορά με το αιχμηρό αντικείμενο στην μικρή τρύπα “SET”, μπορείτε να δείτε το μήνα και την ημερομηνία. 

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλες περιφερειακές συσκευές, ανάλογα με τις ανάγκες σας, όπως:

1. Ανιχνευτές κίνησης θερμού αντικειμένου («ραντάρ») με υπέρυθρες ακτίνες (P.I.R.)

2. Ανιχνευτές καπνού

3. Μπουτόν πανικού

4. Μαγνητικές επαφές (παγίδες) για πόρτες και παράθυρα

5. Τηλεχειριστήρια

6. Ανιχνευτές διαρροής αερίου

7. Ασύρματες εξωτερικές ή/και εσωτερικές σειρήνες  

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode