Αναζητηση στον ιστότοπο

Συναγερμοί gsm οικιακή και επαγγελματική προστασία

2012-12-19 09:48

Στην εποχή που ζούμε ο κίνδυνος απώλειας τόσο των υλικών αγαθών μας όσο και της σωματικής μας ακεραιότητας είναι καθημερινό πρόβλημα. Αυτό έχει κάνει ως αποτέλεσμα ν' αναζητούμε την ηρεμία και την ασφάλεια, τουλάχιστον στον επαγγελματικό και ιδιωτικό μας χώρο, καταφεύγοντας στην αγορά ενός συστήματος ασφαλείας.

Η τεχνολογία στα συστήματα συναγερμών έχει αλματώδης εξέλιξη, προς όφελος του καταναλωτή, αφού την τελευταία δεκαετία έχει οδηγήσει σε μείωση των τιμών τους.Η τελευταία επίτευξη στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας είναι οι συναγερμοί GSM, που χρησιμοποιούν την τεχνολογία GSM (Global System for Mobile Communications).Οι οικιακοί και επαγγελματικοί συναγερμοί GSM δεν λειτουργούν όπως τα συνηθισμένα συστήματα συναγερμών. Η διαφοροποίηση τους είναι, οι συναγερμοί GSM χρησιμοποιούνται για την φύλαξη ενός χώρου (καταστήματος ή εξοχικής κατοικίας) που διαθέτει τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας.

συναγερμοί gsm

 Οι συναγερμοί GSM μας ειδοποιούν μέσω της κάρτας SIM της κινητής τηλεφωνίας με τηλεφωνικής κλήσης σε σταθερό ή κινητό, στο οποίο μπορούν να αποστέλλουν και μήνυμα σε περίπτωση απόπειρας ληστείας ή οποιοσδήποτε άλλος κίνδυνος.Στους συναγερμούς GSM μπορούμε να καταχωρήσουμε ασύρματους και ενσύρματους αισθητήρες εξωτερικούς και εσωτερικούς, όπως μαγνητικές παγίδες, ανιχνευτές κίνησης, σειρήνες και άλλες συσκευές. Η κεντρική μονάδα του συναγερμού είναι εξοπλισμένη με το GSM module. Οι αισθητήρες επικοινωνούν με τον πίνακα ελέγχου μέσω ραδιοφωνικής συχνότητας είτε με καλώδια. Οι συναγερμοί GSM φροντίζουν ώστε, όταν ένας αισθητήρας πυροδοτήσει το συναγερμό, η πληροφορία αυτή να διαβιβάζεται μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας στο GSM module.

Αυτό με τη σειρά του διαβιβάζει το σήμα κινδύνου με τη μορφή μηνύματος ή κλήσης στο κέντρο λήψης σημάτων που έχει μισθωθεί γι' αυτό το σκοπό ή σε κινητό τηλέφωνο που έχει προγραμματιστεί να καλείται σε επείγον περιστατικό.Επίσης ένα βασικό πλεονέκτημα των συναγερμών GSM  είναι ότι μπορεί να είναι μόνο ασύρματοι, δηλαδή δεν χρειάζεται καθόλου καλωδίωση για τη σύνδεσή.

gsm ασύρματοι συναγερμοίΕίναι ιδανική λύση για απομακρυσμένες οικίες,απομακρυσμένα εξοχικά σπίτια,αποθήκες κ.α. Αυτό σημαίνει ότι οι συναγερμοί GSM μπορούν να τοποθετηθούν  και σε χώρους που δεν διαθέτουν σταθερή τηλεφωνική γραμμή. Το μόνο που χρειάζεται είναι είναι η αγορά μιας κάρτας SIM (vodafone, cosmote,wind), η οποία θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία GSM. Ο κίνδυνος να κόψουν την τηλεφωνική σύνδεση του χώρου μας με τεχνολογία GSM ελαχιστοποιήσετε καθώς δεν κινδυνεύουμε από τους διαρρήκτες να κόψουν τα καλώδια του τηλεφώνου μας. Εξάλλου, όπως οι συναγερμοί GSM επικοινωνούν μαζί μας μέσω τηλεφωνικής κλήσης ή μηνύματος, έτσι κι εμείς έχουμε τη δυνατότητα να οπλίζουμε και να αφοπλίζουμε μέσω σύντομου μηνύματος SMS από το κινητό μας τηλέφωνο.

Πισω

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode