Αναζητηση στον ιστότοπο

Σχεδιαζοντας το εξωτερικο και εσωτερικο συστημα παρακολουθησης με καμερες και dvr για βελτιστη προστασια

2014-07-11 13:57

Είναι αργά το βράδυ, είστε σπίτι μόνος και παρακολουθήτε τηλεόραση όταν ένας θόρυβος από την πίσω πλευρά του σπιτιού σας τρομάζει. Πλησιάζετε το παράθυρο, κοιτάτε έξω αλλά είναι τόσο σκοτεινά που δεν βλέπετε τίποτα. Τί θα κάνετε? Αν είχατε όμως εγκαταστήσει στην πίσω αλλά και στην μπροστινή πλευρά του σπιτιού σας μία κάμερα ασφαλείας με νυχτερινή όραση, τότε θα μπορούσατε να διαπιστώσετε εάν πρόκειτε για το σκύλο του γείτονά σας ή για κάποιον εισβολέα.

Ένα σύστημα ασφαλείας παρακολούθησης μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία μέρα – νύχτα καθώς και να σας βοηθήσει ώστε να προστατέψετε την περιουσία σας από εγκληματίες. Παρόλα αυτά, η κατάλληλη τοποθέτηση της κάμερας ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας ώστε να σας διαβεβαιώσει εσάς και το σπίτι σας ότι θα έχετε την μεγαλύτερη δυνατή προστασία.

Αναγνωρίστε τα σημεία εισόδου και άλλα μέρη που θα θέλατε να εγκαταστήσετε κάμερες παρακολούθησης ασφαλείας. Πριν τις αγοράσετε κάντε μια έρευνα γύρω από το εξωτερικό του σπιτιού σας ώστε να είστε σε θέση να καθορίσετε την καλύτερη θέση για κάθε κάμερα cctv ή ip και φτιάξτε ένα πλάνο εγκατάστασης αυτών. Κοιτάξτε την περιουσία σας μέσα από τα μάτια ενός εγκληματία – λαμβάνοντας υπόψη ευκολοπροσβάσιμες περιοχές ή αντικείμενα που θα ήθελαν οι κλέφτες να κλέψουν, όπως συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα, οχήματα κ.α

Οι περιοχές που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για να εγκαταςστήσετε εξωτερικές κάμερες παρακολούθησης συμπεριλαμβάνουν:

  • Σημεία εισόδου – Αν μη τι άλλο κάμερες θα πρέπει να εγκατασταθούν σε κάθε εισοδο του σπιτιού σας, συμπεριλαμβανομένων μπροστινών πορτών, πίσω πορτών, εισόδους δεύτερου ορόφου, εισόδους υπογείου. Οι είσοδοι των γκαράζ είναι εύκολοι στο να παραβιαστούν ιδιαίτερα αν η πόρτα του γκαράζ ανοίγει όταν εσείς τυγχάνει να είστε στο πίσω ή στο μπροστινό μέρος της αυλής. Οι κλέφτες τρέχουν γρήγορα μέσα στο γκαράζ και απομακρύνονται με ένα ποδήλατο ή με ηλεκτρικά εργαλεία. 
  • Παράθυρα – Αν ηλεκτρονικά ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα είναι ευδιάκριτα από τα παράθυρα του σπιτιού σας, τότε αυτά τα παράθυρα μπορεί να αποτελέσουν την εύκολη πρόσβαση των ληστών ώστε να τα σπάσουν και να κλέψουν αυτά τα αντικείμενα. Επίσης, κάθε παράθυρο το οποίο είναι κοντά σε θάμνους ή μπροστά από δέντρα επιτρέπει στους ληστές να κρυφτούν ενώ έχουν ήδη μπει στο σπίτι σας. Τα παράθυρα υπογείων επίσης αποτελούν μία έξοχη πρόσβαση του σπιτιού σας για τους ληστές.  
  • Η πίσω αυλή – Η περίφραξη της πίσω αυλής μπορεί να παράσχει προφύλαξη για τους εισβολείς ώστε έρποντας μπορούν να εισβάλουν στο σπίτι σας εύκολα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Αν η πίσω αυλή έχει ένα ανεξάρτητο γκαράζ, ένα υπόστεγο αποθήκης, έναν αχυρώνα ή κάποιό εξωτερικό κτίριο στο οποίο περιέχονται αντικείμενα αξίας, πρέπει να αναλογιστείτε ότι και εκεί θα πρέπει να εγκαταστήσετε εξωτερικές κάμερες ασφαλείας επίσης. Εξάλου κλέβοντας αντικείμενα από τέτοια κτίρια, ένας κλέφτης μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σαν μέρος για να κρυφτεί ενώ εσείς παρακολουθείτε το σπίτι σας.
  • Μονοπάτια, χώροι στάθμευσης, και/ή πόρτες εισόδου – Οι κάμερες ασφαλείας σας επιτρέπουν να βλέπετε ποιος είναι στην πόρτα πρίν του επιτρέψετε την είσοδο. Ή αν δεν έχετε πόρτες εισόδου, οι κάμερες CCTV σας επιτρέπουν να βλέπετε ποιος οδηγεί προς το σπίτι σας ή ποιος απομακρύνεται από αυτό αν εσεις υποπτεύεστε ότι ένας διαρρήκτης απομακρύνεται.
  • Δεξαμενές με πετρέλαιο θέρμανσης ή αερίου – Με τις τιμές του πετρελαίου ολοένα να αυξάνονται, οι δεξαμενές αυτές είναι πιθανός στόχος διαρρηκτών.
  • Πισίνες και σπιτάκια πισινών- Κάμερες ασφαλείας σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την πισίνα για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τα παιδιά των γειτόνων καθώς και πιθανή παρεμπόδιση για ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν.
  • Και κάθε άλλη περιοχή η οποία δεν μπορεί να είναι ορατή από τους γείτονες ή από δημόσια μάτια – Την καθιστά ευκολοπροσβάσιμη από πιθανούς εισβολείς για να παραβιάσουν απαρατίρητοι το σπίτι σας. 

Καθορίστε τον τύπο της κάμερας και την κάλυψη που χρειάζεστε.

Αφού έχετε ερωτηθεί για τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, θα χρειαστεί να αποφασίσετε και τον τύπο της κάμερας που απαιτείτε (π.χ σφαιρικές κάμερες (dome), κάμερες ανίχνευσης κίνησης, νυχερινής όρασης/υπέρυθρες) και την γωνία παρακολούθησης (π.χ από κοντά, πανοραμικά, από απόσταση) για κάθε τοποθεσία ώστε να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή θέση για κάθε κάμερα για αποτελεσματική προστασία. Επιπροσθέτως, πρέπει να βρείτε αν θα χρειαστείτε κάποιον επιπρόσθετο φωτισμό σε κάθε τοποθεσία για οξύτερη , ευκρινέστερη εικόνα- μιας και ο ήδη υπάρχων φωτισμός μπορεί επίσης να καθορίσει τον τύπο της κάμερας που απαιτείτε.

Επίσης, αν θέλετε να καταγράφετε τις εξωτερικές δραστηριότητες γύρω από το σπίτι σας, θα πρέπει να ενσωματώσετε ένα καταγραφικό βίντεο DVR στο σύστημα επιτήρησης. Ένα βίντεο καταγραφής DVR μπορεί να είναι χρήσιμο, όταν ο νόμος σας το επιτρέψει επίσημα, όταν χρειαστεί να αναγνωρίσετε και καταδικάσετε οποιονδήποτε εισβολέα που έχει εισβάλει στην κατοικία σας. 

Η ασφάλεια της οικογένειάς σας είναι απαραίτητη.

Ενώ τα αντικείμενα μπορούν να αντικατασταθούν, η οικογένειά σας όχι. Οπότε, η προστασία της και η ειρήνη της είναι υψίστης σημαντικότητας. Ένα εξωτερικό σύστημα παρακολούθησης εγκαταστημένο στο σπίτι σας μπορεί να είναι η καλύτερη πρόληψη για το έγκλημα. Οι CCTV κάμερες σας προσφέρουν υψηλή ποιότητα, επαγγελματικούς CCTV εξοπλισμούς βίντεο – από πλήρη πακέτα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου οτιδήποτε χρειαστήτε για μια ολοκληρωμένη οικιακή κάλυψη, για ατομικά εξαρτήματα τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν επικουρικά σε αυτό το σύστημα που ήδη έχετε.

Ακόμα, όλα μας τα προιόντα καλύπτοναι από εγγύηση που είναι ότι καλύτερο για τις επιχειρήσεις. Οπότε ελέγξτε τα προιόντα μας σήμερα και ξεκινήστε να σχεδιάζετε το δικό σας σύστημα παρακολούθησης ασφαλείας

Πισω

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode