Αναζητηση στον ιστότοπο

Σύνδρομος αιφνίδιου θανάτου των νεογνών

2009-12-19 16:08

 Έχετε ακούσει για τον ξαφνικό θάνατο βρεφών χωρίς προφανή αιτία που είναι γνωστό ως το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των νεογνών.

Τα αιτία του συνδρόμου είναι άγνωστα μέχρι σήμερα και επομένως δεν υπάρχει κάποια προφύλαξη που να σας εξασφαλίζει. Έρευνες από διαφορά ιατρικά ινστιτούτα προτείνουν τρόπους για να μειώσετε σημαντικά το κίνδυνο εμφάνισης του. Έχουν αποδείξει ότι ο κίνδυνος μειώνεται εάν έχετε το μωρό στο δωμάτιο σας τη νύχτα τους πρώτους έξι μήνες και ο κίνδυνος αυξάνεται αν σας πάρει ο ύπνος μαζί με το μωρό στον καναπέ.

  1. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

Ένας από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες είναι η θέση που κοιμάται το μωρό. Θα πρέπει να αποφεύγετε να κοιμάται προύμυτα αλλά προτείνεται τα μωρά να κοιμούνται στο πλάι και να υπάρχει με κάποιο τρόπο στήριγμα(σφηνάκι) ώστε να μην γυρίσει μπρούμυτα.

  1. ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Το κάπνισμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου. Επιπλέον ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται αναλογικά με τον αριθμό των τσιγάρων. Αρκετοί θάνατοι νεογνών το χρόνο θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν οι έγκυοι σταματούσαν το κάπνισμα.

  1. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Είναι βέβαιο ότι η υπερθέρμανση από πολλά ρούχα και κουβέρτες καθώς και από την υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι επιβαρυντικός παράγοντας, αφού το σύνδρομο του αιφνιδίου θανάτου των βρεφών συμβαίνει πολύ συχνότερα σε βρέφη υπερβολικά ζεστά ντυμένα ή κουκουλωμένα.

Περιορίστε τον κίνδυνο για το μωρό σας αγοράζοντας οπτική και ηχητική συσκευή ενδοεπικοινωνίας με δυνατότητα νυχτερινής λήψης και εμφάνισης θερμοκρασίας του δωμάτιου κάθε στιγμή ώστε να προλάβετε κάποια δύσκολη στιγμή.

Αν νομίζετε ότι το μωρό σας έχει κάτι, μην διστάσετε και καθυστερήσετε αλλά άμεσα ενημερώστε τον παιδίατρο σας.

Πισω

Συμβουλές για την ατομική ασφάλεια σας

Αυξηση των ληστειων στους δρομους

2009-10-05 21:07
   Πολλά ειδησεογραφικά άρθρα με αστυνομικά νέα έχουν για τίτλους, σε καθημερινή σχεδόν βάση, «Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης μας» ή «Σαν σκηνή από αστυνομική ταινία έμοιζε η σημερινή ληστεία στο....» ή «Ενοπλη ληστεία με δράστες δύο...
>>

Προστασια των οδηγων την ωρα που οδηγουν

2009-10-04 21:25
    Μέσω πολλών εκθέσεων του υπουργείου μεταφορών καθώς και διαφόρων ερευνών σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους, τα αποτελέσματα είναι ότι ένας σημαντικός παράγοντας της πρόκλησης αυτών των τροχαίων ατυχημάτων, είναι το γεγονός ότι ο οδηγός...
>>
<< 1 | 2 | 3

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode