Αναζητηση στον ιστότοπο

Σύνδρομος αιφνίδιου θανάτου των νεογνών

2009-12-19 16:08

 Έχετε ακούσει για τον ξαφνικό θάνατο βρεφών χωρίς προφανή αιτία που είναι γνωστό ως το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των νεογνών.

Τα αιτία του συνδρόμου είναι άγνωστα μέχρι σήμερα και επομένως δεν υπάρχει κάποια προφύλαξη που να σας εξασφαλίζει. Έρευνες από διαφορά ιατρικά ινστιτούτα προτείνουν τρόπους για να μειώσετε σημαντικά το κίνδυνο εμφάνισης του. Έχουν αποδείξει ότι ο κίνδυνος μειώνεται εάν έχετε το μωρό στο δωμάτιο σας τη νύχτα τους πρώτους έξι μήνες και ο κίνδυνος αυξάνεται αν σας πάρει ο ύπνος μαζί με το μωρό στον καναπέ.

  1. Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ

Ένας από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες είναι η θέση που κοιμάται το μωρό. Θα πρέπει να αποφεύγετε να κοιμάται προύμυτα αλλά προτείνεται τα μωρά να κοιμούνται στο πλάι και να υπάρχει με κάποιο τρόπο στήριγμα(σφηνάκι) ώστε να μην γυρίσει μπρούμυτα.

  1. ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Το κάπνισμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τον κίνδυνο αιφνίδιου θανάτου. Επιπλέον ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται αναλογικά με τον αριθμό των τσιγάρων. Αρκετοί θάνατοι νεογνών το χρόνο θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν οι έγκυοι σταματούσαν το κάπνισμα.

  1. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Είναι βέβαιο ότι η υπερθέρμανση από πολλά ρούχα και κουβέρτες καθώς και από την υψηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι επιβαρυντικός παράγοντας, αφού το σύνδρομο του αιφνιδίου θανάτου των βρεφών συμβαίνει πολύ συχνότερα σε βρέφη υπερβολικά ζεστά ντυμένα ή κουκουλωμένα.

Περιορίστε τον κίνδυνο για το μωρό σας αγοράζοντας οπτική και ηχητική συσκευή ενδοεπικοινωνίας με δυνατότητα νυχτερινής λήψης και εμφάνισης θερμοκρασίας του δωμάτιου κάθε στιγμή ώστε να προλάβετε κάποια δύσκολη στιγμή.

Αν νομίζετε ότι το μωρό σας έχει κάτι, μην διστάσετε και καθυστερήσετε αλλά άμεσα ενημερώστε τον παιδίατρο σας.

Πισω

Συμβουλές για την ατομική ασφάλεια σας

Επιλογή κάμερας παρακολούθησης για μωρά

2011-02-07 11:08
Παρέχοντας ένα σίγουρο και ασφαλές περιβάλλον για το μωρό σας είναι μέρος της γονικής μέριμνας και πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα σας για την ασφάλεια της οικογένιας σας. Οι κάμερες παρακολούθησης μωρών θα πρέπει να είναι μέρος αυτού του πλάνου σας. Γι’ αυτό το λόγο η...
>>

Ιδεες και προτασεις για το νεογεννητο μωρο σας

2009-11-06 23:57
Το μωρό σας τους πρώτους μήνες της ζωής του θα πρέπει να μένει μαζί σας αλλά αργότερα δηλαδή όταν θα αρχίσει να κοιμάται όλη τη νύχτα χωρίς διακοπές, θα μπορεί να έχει δικό του δωμάτιο, το δικό του χώρο. Και έτσι γονείς ήρθε η ώρα για να αγοράσετε κάποια πράγματα πιο...
>>

Παιχνίδι και ασφάλεια του παιδιού

2009-11-01 13:23
Το μωρό σας από την πρώτη στιγμή της γέννησης του βλέπει τους γονείς σαν το κέντρο του κόσμου του. Όμως σταδιακά, μεγαλώνοντας αποκτά εμπειρίες και συνείδηση για τον εαυτό του. Θα αρχίζει να επεκτείνει την συμπάθεια και το ενδιαφέρον του και για άλλους ανθρώπους καθώς και...
>>
1 | 2 | 3 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode