Αναζητηση στον ιστότοπο

Μειωστε τον κινδυνο του σπιτιου σας απο τους διαρρηκτες

2010-05-03 10:00

Οι περισσότερες ληστείες που πραγματοποιούνται είναι από ερασιτέχνες ληστές. Στατιστικές από αστυνομικές εκθέσεις δείχνουν ότι στις 2 από τις 10 διαρρήξεις δεν είναι απαραίτητο να έχουν χρησιμοποιηθεί  εργαλεία παραβίασης σπιτιών αλλά συνήθως μπαίνουν με εύκολους τρόπους όπως από ανοιχτή πόρτα ή παραθύρο.

Γι’ αυτό λοιπόν στα παράθυρα  θα πρέπει να υπάρχουν κλειδαριές, θα πρέπει να ελέγχουμε όταν φεύγουμε ή πάμε για ύπνο ότι είναι κλειδωμένα καθώς επίσης και στα παράθυρα που δεν είναι δρόμοι διαφυγής, μπορούμε να τοποθετήσουμε κάγκελα ασφαλείας. Ακόμη και τα μικρά παράθυρα όπως οι φεγγίτες ή τα παράθυρα των λουτρών χρειάζονται κλειδαριές και κάγκελα ασφαλείας. Έτσι ο διαρρήκτης θα πρέπει να προβεί σε άλλες μεθόδους εισβολής όπως π.χ να σπάσει το γυαλί του παραθύρου με αποτέλεσμα να γίνει το έργο του δύσκολο.

Οι πόρτες και συνήθως η κύρια είσοδος  είναι εύκολος στόχος, επειδή πολλοί  αγοράζοντας μία θωρακισμένη πόρτα εφησυχάζονται και δεν την κλειδώνουν πιστεύοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν στόχος. Ακόμη λόγω αισθητικής υπάρχει το φαινόμενο της συχνής  χρήσης γυαλιού σε μέρος της πόρτας, το οποίο είναι εύκολο να παραβιαστεί. Σιγουρευτείτε ότι οι πορτές και τα πλαίσια είναι κατασκευασμένα από ισχυρά υλικά και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Ένας επιπλέον τρόπος παραβίασης, τον οποίο πολλοί αγνοούν, είναι τα κλειδιά. Ποιο συγκεκριμένα ο χώρος στον οποίο αφήνουμε τα κλειδιά. Χρησιμοποιούμε π.χ το εφεδρικό κλειδί κρύβοντας το σε εξωτερικό χώρο νομίζοντας ότι μόνο εμείς το γνωρίζουμε, αγνοόντας όμως ότι ο επίδοξος διαρρήκτης γνωρίζει κι αυτός.

Μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας κοντά σε μια πόρτα ή ένα παράθυρο. Έχει καταγραφεί το φαινόμενο, μερικοί κλέφτες να χρησιμοποιούν έναν μαγνήτη σε ένα ραβδί για να τα  κλέψουν. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσετε για  έναν ασφαλή χώρο για τα κλειδιά σας και να τον χρησιμοποιήτε πάντα, έτσι ώστε να μπορείτε να τα βρείτε σε περίπτωση ανάγκης.

Εάν είστε νέοι ένοικοι πρώτη σας μέριμνα είναι να αλλάξετε τις κλειδαριές των πορτών της κύριας εισόδου καθώς και όποια άλλη κλειδαριά κρίνεται απαραίτητο να αλλαχθεί.

Επιπροσθέτως μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα θυροτηλεφώνων σε κοινές ή  μή είσοδους. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε πιθανή εισβολή διαρρήκτη καθώς ως γνωστό οι δαρρήκτες προσπαθούν να εξαπατήσουν με κάθε τρόπο το υποψήφιο θύμα τους (εμφανίζονται ότι είναι από την υπηρεσία νερού, το αέριο, την ηλεκτρική επιχείρηση ή το τοπικό συμβούλιο. Ακόμη μπορούν να ζητήσουν ένα ποτήρι νερό, ή να πλύνουν τα χέρια τους ή να υποστηρίξουν ότι έχουν χάσει ένα κατοικίδιο ζώο).

Επίσης ένας καλά εξωτερικά φωτιζομένος χώρος βοηθάει σημαντικά να προλάβουμε την εισβολή του επίδοξου ληστή.

Μην ξεχνάτε , εάν παραστεί ανάγκη να λείψετε  για μεγάλο χρονικό διαστήμα  να φροντίσετε ώστε το σπίτι σας να δείχνει κατοικίσημο προς αποφυγή πιθανής παραβίασης. Εάν μπορείτε, ζητήστε από  έναν φίλο ή έναν γείτονα να φροντίσει το σπίτι σας κατά την απουσία σας. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι δεν πρέπει να αλλάξετε το μήνυμα αυτόματων τηλεφωνητών σας. Ακόμα αν παραστεί ανάγκη να πεταχτείτε για κάποια επείγουσα δουλειά της τελευταίας στιγμής μην αφήνετε μια σημείωση στην μπροστινή πόρτα. Πολλές φορές μια μικρή σημείωση είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι δεν είστε κατ' οίκον και ένας  κλέφτης θα το δει αυτό και θα σας περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη όταν επιστρέψετε.

Ένας ακόμη τρόπος για να αποτρέψετε τους εισβολείς στο πίσω μέρος και τις πλευρές του σπιτιού σας είναι η εγκατάσταση ισχυρής περίφραξης. Μια καλή πρόταση είναι ένας ακανθώδης φράκτης κατά μήκος του ορίου της ιδιοκτησίας σας, ο οποίος  λειτουργεί αποτρεπτικά για τους κλέφτες.

Τα γκαράζ και τα υπόστεγα είναι συχνά στόχος λόγω των εργαλείων, τα οποία διευκολύνουν την παραβίαση του σπιτιού.Για το λόγο αυτό μην αφήνετε ποτέ ένα γκαράζ ή υπόστεγο να γίνουν εύκολος στόχος διαρρηκτών.

Πολλοί διαρρήκτες αποφεύγουν μία ιδιοκτησία με ένα συστήμα ασφαλείας συναγερμού.

Υπάρχουν πολλά συστήματα συναγερμών στην αγορά. Αυτοί κυμαίνονται από τους αρκετά φτηνούς συναγερμούς, τους οποίους μπορείτε να εγκαταστήσετε οι ίδιοι, στα περιπλοκότερα συστήματα, που κοστίζουν ακριβά και πρέπει να  εγκατασταθούν από επαγγελματίες. 

Τα συστήματα συναγερμών είναι ιδιαίτερα σημαντικά όχι μόνο για τις απομονωμένες κατοικίες αφού είναι ένας τρόπος ο οποίος αποτρέπει δραστικά τις διαρρήξεις στο σύνολο τους. Οι διαρρήκτες παραβιάζουν σπανιότερα τα σπίτια που προστατεύονται με συστήματα συναγερμών, δεδομένου ότι ανησυχούν με την πιθανή εμφάνιση στο σπίτι της αστυνομίας  αμέσως μόλις ηχήσει ο συναγερμός.

Η πλειοψηφία των διαρρήξεων συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας και τότε είναι που οι περισσότεροι άνθρωποι είναι λιγότερο πιθανό να οπλίσουν το σύστημα ασφαλείας τους. Ακόμα κι αν πρόκειται να για ολιγόλεπτη απουσία σας , υιοθετήστε τη συνήθεια της ενεργοποιήσης του συστήματος ασφαλείας σας. Με αυτό τον τρόπο αφήνετε το σπίτι ασφαλισμένο και προτρέπετε  και τα άλλα μέλη της οικογένειάς σας να κάνουν το ίδιο.

Με τη σωστή νοοτροπία, μπορείτε να εγγυηθείτε την ασφάλειά των σπιτιών σας και κατ’ επέκταση της  ψυχικής σας ηρεμίας ενώ απουσιάζετε από την κατοικία σας για οποιοδήποτε λόγο. 

Πισω

Συμβουλές για την οικιακή ασφάλεια

Απομακρυσμένος χειρισμός συστημάτων ασφαλείας συναγερμοί

2017-07-19 11:22
Με την αλματώδη ανάπτυξη στην τεχνολογία του αυτοματισμού, ο ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης σε διάφορες συσκευές του σπιτιού χρησιμοποιώντας απλώς ένα κινητό (smartphone), tablet, laptot. Με την έννοια αυτοματισμού σπιτιού εννοούμε ότι όλες οι συσκευές του σπιτιού όπως φώτα, ηλεκτρικές συσκευές, θερμοσίφωνας, καυστήρας, συσκευές ψύξης και θερμάνσης, γκαραζόπορτες, αυλόπορτες κ.α. είναι συνδεδεμένα σ' ένα ελεγχόμενο δίκτυο. Ο οικιακός αυτοματισμός περιλαμβάνει σε σχέση με την ασφάλεια ένα σύστημα συναγερμού, κλειδαριές, ανιχνευτές καπνού, ανιχνευτές αερίου, κάμερες παρακολούθησης και άλλλους ανιχνευτές που συνδέονται μ' αυτό. Ένα σύστημα συναγερμού ασύρματο ή ενσύρματο ή υβριδικό μπορεί να λειτουργήσει ανάλογα με τις δυνατότητες του ως η βάση του...
>>

Προστατέψτε τα σπίτια σας με την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας και παρακολούθησης

2020-12-02 22:51
Τα οικιακά συστήματα ασφαλείας είναι πάνω απ’ όλα μέριμνα της αστικής κοινωνίας σήμερα. Παρά την ασφάλεια που παρέχουν οι αστυνομικοί, δεν είναι εφικτό για την αστυνομία να έχει τα μάτια της παντού. Παρομοίως, δεν είναι πάντοτε εφικτό να προσλαμβάνεις ιδιωτικούς αστυνομικούς. Όταν είσαι σε καλοκαιρινές διακοπές, γιατί να αφήσεις τη διασκέδαση να αμαυρωθεί από το συνεχόμενο άγχος της ασφάλειας της περιουσίας σου? Με ένα καλό σύστημα επιτήρησης και εισβολής ή σύστημα σφαλείας για πυρκαγιά τοποθετημένο στο σπίτι, μπορείς να ανασάνεις εύκολα! Στις μέρες μας υπάρχουν ανιχνευτές του μονοξειδίου του άνθρακα, των πλημμύρων, και της διαρροής γκαζιού. Συνολικά, τα σπίτια μας γίνονται πολύ πιο ασφαλή με την βοήθεια αυτών των προηγμένων συστημάτων ασφαλείας που μας κάνουν να...
>>

Ασφαλίστε τις εισόδους του σπιτιού

2020-03-31 13:51
Οι ασύρματες ή ενσύρματες μαγνητικές παγίδες είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να ασφαλίσετε τις πιθανές εισόδου του σπιτιού ή της εξοχικής κατοικίας, δηλαδή τις πόρτες, τα παράθυρα, τις μπαλκονόπορτες. Τοποθετουνται στην είσοδο που θέλετε να παγιδεύσετε.      Πάντα η εγκατάσταση γίνεται εσωτερικά ώστε να μη δίνουν στόχο στους διαρρήκτες ότι η είσοδος είναι παγιδευμένη. Αν ανοίξει κάποιος την πόρτα ή τα παράθυρα ενεργοποιείται αμέσως το σύστημα ασφαλείας. Μπορεί να συνδεθεί μ' ένα πλήρης συστήματα συναγερμού ασύρματο ή ενσύρματο ή και τα δύο μαζί.  Έτσι η κεντρική μονάδα του συναγερμού ενεργοποιεί την εξωτερική και την εσωτερική σειρήνα και εάν έχει την δυνατότητα ειδοποίησης τηλεφωνικής στο Κ.Λ.Σ. ή στο ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσουν και να τρέψουν...
>>

Λόγοι για να συνδεθείτε με Κέντρο Λήψης Σημάτων (Κ.Λ.Σ)

2017-01-18 10:40
Καθημερινά ακούμε στην γειτονιά μας ή στο δρόμο να ηχούν σειρήνες συναγερμών από σπίτια ή αυτοκίνητα αλλά δεν δίνουμε σημασία. Μερικές φορές δεν αναγνωρίζουμε καν εάν ο ήχος είναι από το δικό μας σπίτι ή αυτοκίνητο. Έτσι ο χρόνος που χάνουμε μέχρι να αντιληφθούμε από που προέρχεται ο ήχος της σειρήνας που ακούμε, είναι ο σύμμαχος του κλέφτη,  ώστε να κάνει την διάρρηξη του σπιτιού ή του αυτοκινήτου πιο εύκολη. Αυτό το νεκρό, χρονικό διάστημα που δημιουργήτε, έρχεται να καλύψει το Κέντρο Λήψης Σημάτων (Κ.Λ.Σ). Έτσι σας δημιουργήτε το ερώτημα γιατί να συνδέσω τον συναγερμό μου με Κ.Λ.Σ.; Θα διαβάσετε κάποιους λόγους που ξέρετε ή κάποιοι λόγοι που δεν σας έχουν περάσει από το μυαλό.  Ο συναγερμός επικοινωνεί με το Κέντρο Λήψης Σημάτων μέσω ειδικού πρωτοκόλλου...
>>

Κέντρα λήψης σημάτων έρευνα αγοράς

2020-03-30 11:34
Τα κέντρα λήψης σημάτων (Κ.Λ.Σ.) είναι ο τελευταίος κρίκος σε μία αλυσίδα μέτρων ασφαλείας που θωρακίζουν έναν ιδιωτικό ή επαγγελματικό χώρο από διαρρήκτες ή άλλα γεγονότα πχ διαρροή, πυρκαγιά. Έτσι στην έρευνα αγορά ενός συστήματος ασφαλείας σημαντικό είναι η σύνδεση του πίνακα συναγερμού με ένα κέντρο λήψης σημάτων το οποίο διασφαλίζει την άμεση αποστολή των σημάτων που παράγει ο συναγερμός στα τερματικά του προσωπικού ασφαλείας του κέντρο, το οποίο στη συνέχεια επιλαμβάνεται του περιστατικού, ειδοποιώντας τον κατόχο του προστατευμένου χώρου και τις αστυνομικές αρχές ή ακόμη και στέλνοντας security στο χώρο για επιτόποιο έλεγχο. Σε κάθε περίπτωση τα σήματα του συναγερμού δεν θα ενεργοποιούν απλώς μία σειρήνα στο σπίτι ή στο επαγγελματικό χώρο και οι πιθανότητες να...
>>

Επιλέξτε ένα σύστημα ασφαλείας

2011-12-14 16:20
Στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα μας να νιώθει ασφαλής. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η οικογένεια ή το γραφείο σας είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλή όταν είστε στο σπίτι ή την εργασία σας. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να εφοδιαστήτε με ένα από τα πολλά διαφορετικά προϊόντα ασφαλείας που υπάρχουν στην αγορά. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι διαθέσιμοι γι΄αυτό θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας για να επιλέξετε αυτό που θέλετε πραγματικά να πάρετε. Με τόσες πολλές ειδήσεις που καταγράφονται κάθε μέρα για σπίτια και γραφεία που έχουν παραβιάστει, επιθέσεις σ’ ανθρώπους, και άλλα εγκλήματα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας, θα πρέπει να βρείτε τα καλύτερα προϊόντα ασφαλείας για εσάς. Θέλετε να...
>>

Λόγοι για να επιλέξετε συναγερμό με ενσύρματους ή ασύρματους ανιχνευτές

2017-12-16 12:36
Τα ενσύρματα συστήματα ασφαλείας καθώς και τα ασύρματα συστήματα έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις (στήσιμο) αλλά και τα δύο εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό: να ασφαλίσουν το σπίτι σας από οποιαδήποτε εισβολή. Έχουν γίνει αμέτρητες συζητήσεις πάνω στο ποιο από τα δύο έχει την καλύτερη ρύθμιση. Λοιπόν και τα δύο έχουν τα υπέρ και τα κατά, και όλα είναι θέμα της δικής σας απόφασης. Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο μπορούν να εποπτεύουν και να προστατεύουν τον χώρο που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.  Με έναν ενσύρματο σύστημα ασφαλείας, οι ανιχνευτές κίνησης(ραντάρ), οι μαγνητικές επαφές για τα παράθυρα και τις πόρτες συνδέονται όλα απευθείας με το κεντρικό σύστημα ελέγχου με καλώδια και κατά κάποιο τρόπο ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ενός λανθασμένου συναγερμού....
>>

Ασφάλεια με αξιόπιστα συστήματα στο χαμηλότερο κόστος

2010-05-01 11:19
Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μετά την  οικονομική κρίση και αφού το μόνο που αυξάνεται είναι η ανεργία,  η εγκληματικότητα και η καθημερινή ανησυχία αυτό που ψάχνουμε είναι ένα μέσο για την προστασία  και ασφάλεια του σπιτιού, του καταστήματος καθώς και κάθε  άλλου χώρου η οικείου προσώπου μας και μάλιστα σε οικονομική τιμή λόγω της οικονομικής δυσκολίας, χωρίς αυτό όμως να μειώνει την  αξιοπιστία του. Αυτήν την ασφάλεια σε χαμηλές τιμές και με μεγάλη αξιοπιστία μπορούν να προσφέρουν οι ασύρματοι συναγερμοί μας MYL 7K3 , MYL 7K και MYL 7KX όπου...
>>
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode