Αναζητηση στον ιστότοπο

Παιχνίδι και ασφάλεια του παιδιού

2009-11-01 13:23

Το μωρό σας από την πρώτη στιγμή της γέννησης του βλέπει τους γονείς σαν το κέντρο του κόσμου του.

Όμως σταδιακά, μεγαλώνοντας αποκτά εμπειρίες και συνείδηση για τον εαυτό του. Θα αρχίζει να επεκτείνει την συμπάθεια και το ενδιαφέρον του και για άλλους ανθρώπους καθώς και παιδάκια. Παρότι δεν μπορείτε να κάνετε φίλους για λογαριασμό του, έχετε την δυνατότητα να το πηγαίνετε σε χώρους όπως παιδικές χαρές, παιδότοπους για να γνωρίσει άλλα παιδάκια. Γρήγορα θα αρχίσει ν’ αποκτά κοινωνικές συνήθειες.

Η επικοινωνία με τα άλλα παιδιά γίνεται με το παιχνίδι. Έτσι το παιδί σας με αυτό τον τρόπο αναπτύσει την επιδεξιότητα του και μαθαίνει να ενεργοποιεί όλα τα μέλη του σώματος του π.χ τα χέρια σαν εργαλεία. Τα ομαδικά παιχνίδια και η συναναστροφή του με άλλα παιδιά αυξάνουν την κοινωνικότητα του και ανακαλύπτει ότι είναι σημαντικό να διατηρεί καλές σχέσεις με τον περίγυρο του. Ανακαλύπτει και κατ’ επέκταση δίνει σάρκα και οστά στις λέξεις φιλία, αγάπη, σεβασμός, συμπόνια για τα άλλα άτομα. Ακόμη το παιχνίδι το βοηθά να βελτιώσει το λεξιλόγιο του, γιατί όσο περισσότερη φαντασία απαιτεί, τόσο πιο περίπλοκες είναι οι ιδέες που το παιδί πρέπει να μετατρέψει σε λόγια. Επίσης το βοηθά στη σωματική του ανάπτυξη, π.χ το σκαρφάλωμα, το τρέξιμο, το πήδημα ενισχύουν το συντονισμό των μυών του και την ανάπτυξη των σωματικών ικανότητων του , ενώ άλλα παιχνίδια οξύνουν σημαντικά την ακοή και την όραση του.

Γι’ αυτό λοιπόν από τη βρεφική ηλικία που κάθεται στο πάρκο ή στην κούνια και αρχίζει να παίζει με παιχνίδια θα πρέπει να του δίνονται τα ερεθίσματα με διάφορα είδη παιχνιδιών ώστε να ανακαλύπτει τις διάφορες πτυχές του εαυτού του. Μ’ αυτό τον τρόπο βλέπετε ποιά παιχνίδια του αρέσουν και ποιά όχι, ποιά παιχνίδια μπορεί να του κεντρίσουν το ενδιαφέρον και ποιά όχι. Όμως το να αφήσετε ένα βρέφος μόνο του δεν είναι ασφαλές. Μία καλή πρόταση είναι να χρησιμοποιήσετε κάμερα ενδοεπικοινωνίας για μωρά ώστε να είσαστε κοντά του μεν αλλά από απόσταση δε.

Όπως προαναφέραμε μεγαλώνοντας το παιδί σας αρχίζει να περπατάει και να θέλει να παίζει έξω από το σπίτι για να τρέχει ελεύθερο, να λερώνεται και να εξερευνεί ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Οι κίνδυνοι όμως αυξάνονται όπως μεγάλος κίνδυνος είναι να βγει από τον κήπο του σπιτιού ή από το χώρο της παιδικής χαράς όπου παίζει και να τρέξει προς το δρόμο.

Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν ιμάντες ή ένα λουράκι για το χέρι πράγμα όμως που κάνει το το παιδί να μην νοιώθει ελεύθερο. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε συναγερμούς για παιδιά, οι οποίοι παρέχουν ελευθερία κινήσεων στο παιδί σας αλλά σας ειδοποιούν άμεσα όταν εκείνο απομακρύνεται από κοντά σας. 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΩΡΩΝ

Επίσης αν υπάρχει πισίνα στον κήπο του σπιτιού σας θα πρέπει να προσέξτε πολύ την πιθανότητα πνιγμού. Σας επιστούμε την προσοχή για το πού αφήνετε το παιδί σας να παίζει. Κλειδώστε τις πόρτες του κήπου, αδειάστε την πισίνα όταν δεν την χρησιμοποιείτε ή ακόμα και όταν την χρησιμοποιείτε μετά τη χρήση της, καλύψτε την με ρολλά ασφαλείας πισίνας.

Γονείς, τώρα πια δεν υπάρχει λόγος να μην πηγαίνετε τακτικά το παιδί σας στο πάρκο ή στην παιδική χαρά και να φοβάστε να οργανώνετε εξορμήσεις στην εξοχή λόγω του κινδύνου ότι μπορεί να απομακρυνθεί από κοντά σας και το άγχος της συνεχόμενης επίβλεψής του να σας κάνει νευρικούς και καταπιεστικούς απέναντί του.

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχουν τρόποι που σας εξασφαλίζουν την ξενοισιά της χαράς και την απόλαυση των στιγμών σας με το παιδία σας.  

Πισω

Συμβουλές για την ατομική ασφάλεια σας

Προστασια των οδηγων την ωρα που οδηγουν

2009-10-04 21:25
    Μέσω πολλών εκθέσεων του υπουργείου μεταφορών καθώς και διαφόρων ερευνών σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους, τα αποτελέσματα είναι ότι ένας σημαντικός παράγοντας της πρόκλησης αυτών των τροχαίων ατυχημάτων, είναι το γεγονός ότι ο οδηγός αποκοιμήθηκε ενώ οδηγούσε! Αυτό οφείλετε στην προσπάθεια πολλών οδηγών επαγγελματιών ή μη να βρίσκονται στο τιμόνι πολλές ώρες, ενέργεια που τους καθιστά άκρως επικίνδυνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παραπλήσια σ’...
>>

Αυξηση των ληστειων στους δρομους

2009-10-05 21:07
   Πολλά ειδησεογραφικά άρθρα με αστυνομικά νέα έχουν για τίτλους, σε καθημερινή σχεδόν βάση, «Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης μας» ή «Σαν σκηνή από αστυνομική ταινία έμοιζε η σημερινή ληστεία στο....» ή «Ενοπλη ληστεία με δράστες δύο αλλοδαπούς και έναν νεκρό» ή «άγνωστοι απήγαγαν παιδάκι προσχολικής ηλικίας από την παιδική χαρά στην περιοχή του....» κ.ο.κ.  Έτσι σήμερα τον απλό και όχι μόνο πολίτη τον έχει κυριεύσει το συναίσθημα της ανασφάλειας. Αυτό...
>>

Συσκευες ατομικης προστασιας

2009-10-05 21:37
  Διανύουμε την εποχή όπου η οικονομική κρίση μας έχει χτυπήσει την πόρτα, και όχι μόνο. Σοβαρό αντίκτυπο αυτής είναι και η αύξηση των ληστειών που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ληστείες όχι μόνο της κατοικίας μας ή άλλων περιουσιακών μας στοιχείων αλλά ακόμα και στο δρόμο τη στιγμή που αμέριμνοι περπατάμε. Ο απλός πολίτης θα πρέπει τώρα, περισσότερο από ποτέ να προστατέψει όχι μόνο την περιουσία του αλλά και τον ίδιο του εαυτό καθώς και την οικογένεια του, που απειλούνται από αδίστακτους...
>>

Ασφαλεια μωρου

2009-10-16 22:40
Η γέννηση ενός νέου μέλους της οικογένειας φέρνει χαρά και ευτυχία στους γονείς. Όμως με το πρώτο κλάμα του φέρνει ανησυχία και ανασφάλεια στην μητέρα και στον πατέρα για το τι πρέπει να κάνουν για να τον προστατέψουν και να είναι ασφαλές. Έτσι τους γεννιούνται διαφορά ερωτήματα όπως: - Θα πρέπει να μην κοιμούνται καθόλου για να επιβλέπουν και να παρακολουθούν το βρέφος τους; - Θα πρέπει η μητέρα να μην μπορεί να κοιμηθεί γιατί το μωρό της θα πρέπει να φάει; - Εάν το μωρό μείνει μόνο του στην...
>>

Τροποι για ησυχο υπνο μωρου και γονεων

2009-10-24 17:21
  Από την γέννηση του μωρού ως την ηλικία των τριών μηνών, οι συνήθειες του ύπνου του θα μεταβάλλονται συνεχώς. Σίγουρα θα σας έρχετε στην σκέψη σας η εποχή που δεν υπήρχε το βρέφος, όταν κοιμόντουσαν οι γονείς όλη την νύχτα χωρίς διακοπή και ξυπνούσαν φρέσκοι και ξεκούραστοι το επόμενο πρωί. Οι αναμνήσεις αυτές έχουν παρέλθει, τουλάχιστον προς το παρόν. Τους πρώτους πέντε μήνες ο ύπνος του παιδιού σας και ο δικός σας θα είναι ακανόνιστος και χωρίς κανένα προγραμματισμό. Σύμφωνα με...
>>
1 | 2 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode