Αναζητηση στον ιστότοπο

Τροποι για ησυχο υπνο μωρου και γονεων

2009-10-24 17:21

 

Από την γέννηση του μωρού ως την ηλικία των τριών μηνών, οι συνήθειες του ύπνου του θα μεταβάλλονται συνεχώς. Σίγουρα θα σας έρχετε στην σκέψη σας η εποχή που δεν υπήρχε το βρέφος, όταν κοιμόντουσαν οι γονείς όλη την νύχτα χωρίς διακοπή και ξυπνούσαν φρέσκοι και ξεκούραστοι το επόμενο πρωί. Οι αναμνήσεις αυτές έχουν παρέλθει, τουλάχιστον προς το παρόν. Τους πρώτους πέντε μήνες ο ύπνος του παιδιού σας και ο δικός σας θα είναι ακανόνιστος και χωρίς κανένα προγραμματισμό.

Σύμφωνα με διαφορές επιστημονικές μελέτες, τον πρώτο χρόνο της ζωής του μωρού θα κοιμάστε 400 με 750 ώρες λιγότερο. Μέχρι τον πέμπτο μήνα του μωρού θα κοιμόσαστε δύο ώρες λιγότερες ύπνου κάθε βράδυ. Στην συνέχεια θα μειώνετε σταδιακά στη μία ώρα κάθε βράδυ έως ότου το μωρό να φτάσει δύο ετών. Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε χωρίς νεύρα και υστερίες την κατάσταση και να την αποδεχτείτε. Η έλλειψη ύπνου είναι μέρος του ρόλου του γονέα σ’ αυτό το στάδιο της ηλικίας του παιδιού. Θ α μάθετε γρήγορα πως κατά την διαρκεία της ημέρας ένας ελαφρύς ύπνος όταν το μωρό κοιμάται και είναι δυνατόν, θα σας βοηθήσει ώστε να ανταπεξέλθετε στην συνέχεια της μέρας. Επίσης εάν είναι δυνατόν,είναι πολύ εξυπηρετικό να αλλάζετε βάρδιες ο πατέρας και η μητέρα νύχτα παρά νύχτα, ώστε να ξεκουράζεστε και οι δύο.

Η σωματική και συναισθηματική σας προσαρμογή σε αυτή τη νέα κατάσταση θα είναι πιο γρήγορη εάν κατανοήσετε πως η φυσιολογική εξέλιξη ενός βρέφους είναι η αλλαγή στις συνήθειες του ύπνου του.

Μόλις κλείσει δύο εβδομάδες μπορεί να μένει ξύπνιο μία ή δύο ώρες την ημέρα. Όταν γίνει 3 μηνών κοιμάται 14-15 ώρες περίπου το εικοσιτετράωρο. Αυτός ο χρόνος μοιράζεται κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Μόνο στην συνέχεια θα αρχίσει να κοιμάται περισσότερες ώρες την νύχτα και λιγότερες την ημέρα. Οι ώρες που κοιμάται και οι ώρες που μένει ξύπνιο είναι μοιρασμένες κατά την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Και το φυσιολογικό είναι ότι εσείς δεν μπορείτε να επέμβετε σε αυτό το πρόγραμμα και να αλλάξετε διότι αυτοί είναι οι ρυθμοί του μωρού.

Παρόλο που υπάρχει δυνατότητα να μη λειτουργήσει αμέσως, ίσως καταφέρετε να βελτιώσετε και να προσαρμόσετε τις ώρες του ύπνου του στη διάρκεια της νύχτας.

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τις καλύτερες συνθήκες για το μωρό προκοιμένου να αποκοιμηθεί.

  • Κάντε το μωρό να νιώθει άνετα και βολικά για να κοιμηθεί πιο εύκολα όπως να είναι καθαρό, στεγνό και έχει καινούργια πάνα, όταν οι σκεπάσματα του είναι τακτοποιημένα γύρω του και όταν το παιδικό του δωμάτιο είναι ζεστή αλλά όχι αποπνικτική - ιδανική θερμοκρασία 16-20C.
  • Δημιουργήστε ένα γαλήνιο περιβάλλον.Θα δυσκολεύεται να κοιμηθεί αν υπάρχουν σποραδικά δυνατοί ήχοι και θόρυβοι στο σπίτι.
  • Διατηρήστε τακτικές ώρες το πρόγραμμα του. Μπορεί να είναι μόνο ολίγων μηνών, αλλά προσαρμόζεται εύκολα σε ένα καθημερινό πρόγραμμα ύπνου. Προσπαθήστε λοιπόν να ακολουθείτε την ίδια διαδικασία κάθε βράδυ προτού βάλετε να κοιμηθεί στην κούνια. Για παράδειγμα μπορείτε να το τάϊσετε, να το πλύνετε, να το αγκαλιάσετε και ύστερα να του διαβάσετε ένα παραμύθι ή να του σιγοτραγουδήσετε ένα νανούρισμα.
  • Προσπαθήστε να είστε ήρεμη και χαλαρή, αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά να πετύχετε το στόχο σας επειδή το παιδί αναγνωρίζει και καταλαβαίνει την ψυχολογία του γονέα.
  • Σκεφτείτε στις ώρες του γεύματος το μωρό επιθυμεί να κοιμηθεί αμέσως μετά το γεύμα κάθε βράδυ. Βοηθήστε το μωρό να χαλαρώσει από πολύ νωρίς πολλά μωρά αρχίζουν να συνδέουν κάποια αντικείμενα ή διαδικασίες με τον ύπνο. Ένα μουσικό παιχνίδι, ένα απαλό φως ή μια πιπίπλα, συχνά τα βοηθούν να αποκοιμηθούν.
  • Υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές που μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς να παρακολουθούν και να βλέπουν το μωρό τους όλο το εικοσιτετράωρο. Είναι συσκευές ενδοεπικοινωνίας μετάξυ μωρού και γονέα ώστε να μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι οι γονείς αφού οποιοδήποτε ξύπνημα και κλάμα θα ειδοποιηθούν από την συσκευή σε μορφή συναγερμού και θα πάνε κοντά του για να το φροντίσουν το αγγελούδι τους.
Πισω

Συμβουλές για την ατομική ασφάλεια σας

Προστασια των οδηγων την ωρα που οδηγουν

2009-10-04 21:25
    Μέσω πολλών εκθέσεων του υπουργείου μεταφορών καθώς και διαφόρων ερευνών σχετικά με τα τροχαία ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους, τα αποτελέσματα είναι ότι ένας σημαντικός παράγοντας της πρόκλησης αυτών των τροχαίων ατυχημάτων, είναι το γεγονός ότι ο οδηγός αποκοιμήθηκε ενώ οδηγούσε! Αυτό οφείλετε στην προσπάθεια πολλών οδηγών επαγγελματιών ή μη να βρίσκονται στο τιμόνι πολλές ώρες, ενέργεια που τους καθιστά άκρως επικίνδυνους τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παραπλήσια σ’ αυτούς οχήματα και κατ’ επέκταση άτομα αυτών των οχημάτων. Όλα τα ανωτέρω σε συνδιασμό με το γεγονός...
>>

Αυξηση των ληστειων στους δρομους

2009-10-05 21:07
   Πολλά ειδησεογραφικά άρθρα με αστυνομικά νέα έχουν για τίτλους, σε καθημερινή σχεδόν βάση, «Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης μας» ή «Σαν σκηνή από αστυνομική ταινία έμοιζε η σημερινή ληστεία στο....» ή «Ενοπλη ληστεία με δράστες δύο αλλοδαπούς και έναν νεκρό» ή «άγνωστοι απήγαγαν παιδάκι προσχολικής ηλικίας από την παιδική χαρά στην περιοχή του....» κ.ο.κ.  Έτσι σήμερα τον απλό και όχι μόνο πολίτη τον έχει κυριεύσει το συναίσθημα της ανασφάλειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να μετακινηθεί εύκολα για να πραγματοποιήσει απλές καθημερινές...
>>

Συσκευες ατομικης προστασιας

2009-10-05 21:37
  Διανύουμε την εποχή όπου η οικονομική κρίση μας έχει χτυπήσει την πόρτα, και όχι μόνο. Σοβαρό αντίκτυπο αυτής είναι και η αύξηση των ληστειών που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Ληστείες όχι μόνο της κατοικίας μας ή άλλων περιουσιακών μας στοιχείων αλλά ακόμα και στο δρόμο τη στιγμή που αμέριμνοι περπατάμε. Ο απλός πολίτης θα πρέπει τώρα, περισσότερο από ποτέ να προστατέψει όχι μόνο την περιουσία του αλλά και τον ίδιο του εαυτό καθώς και την οικογένεια του, που απειλούνται από αδίστακτους κλέφτες που όχι μόνο ληστεύουν αλλά και κακοποιούν, δίχως φραγμούς οπουδήποτε, ακόμα και όταν βρίσκεσαι...
>>

Ασφαλεια μωρου

2009-10-16 22:40
Η γέννηση ενός νέου μέλους της οικογένειας φέρνει χαρά και ευτυχία στους γονείς. Όμως με το πρώτο κλάμα του φέρνει ανησυχία και ανασφάλεια στην μητέρα και στον πατέρα για το τι πρέπει να κάνουν για να τον προστατέψουν και να είναι ασφαλές. Έτσι τους γεννιούνται διαφορά ερωτήματα όπως: - Θα πρέπει να μην κοιμούνται καθόλου για να επιβλέπουν και να παρακολουθούν το βρέφος τους; - Θα πρέπει η μητέρα να μην μπορεί να κοιμηθεί γιατί το μωρό της θα πρέπει να φάει; - Εάν το μωρό μείνει μόνο του στην κούνια ή στο πάρκο για παιχνίδι είναι επικίνδυνο; Το πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι να υπάρχει ηρεμία...
>>
1 | 2 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode