Αναζητηση στον ιστότοπο

Αυξηση του οργανωμενου εγκληματος

2009-09-19 16:26

Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης των συστήματων ασφαλείας, τόσο από επιχειρήσεις όσο και από νοικοκυριά, δεν είναι καθόλου τυχαία. Οφείλεται στο έντονο αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί κυρίως στις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθηνα, Θεσσαλονίκη) αλλά και στις πόλεις και στα χωριά της περιφέρειας.

Είναι, όμως, γεγονός αναμφισβήτητο ότι η κοινωνία έχει κουραστεί και έχει αγανακτήσει από την αύξηση της εγκληματικότητας. Γι’ αυτό και κάποιες επιτυχίες των διωκτικών Αρχών, ο απλός πολίτης τις βλέπει με ιδιαίτερη ανακούφιση και ικανοποίηση.
Θα επιμείνουμε ότι η Αστυνομία θα πρέπει να ρίξει περισσότερη βαρύτητα και στη «χαμηλή» εγκληματικότητα, παράλληλα με τη «βαριά». Δεν πρέπει να επαναπαύεται. Να κοιτάξει το έγκλημα του δρόμου και την παραβίαση των σπιτίων, γιατί ο κόσμος υποφέρει από τις μικροκλοπές, τις μικροληστείες και τις επιθέσεις σε γυναίκες που τους αρπάζουν τις τσάντες. Αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα που ταλανίζουν όχι μόνο τους κατοίκους της Αττικής αλλά και των άλλων πόλεων και πρέπει να εξαλειφθούν.

Η Eurostar καταγραφεί για τη χώρα μας αύξηση των δολοφονιών, αλλά και αύξηση των κλοπών που συνοδεύτηκαν από άσκηση βίας. 

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται στις επίσημες εκθέσεις των Αρχών για το οργανωμένο έγκλημα, οι πλέον αδίστακτες και σταθερές από τις ξένες μαφίες που δρουν στη χώρα μας είναι:

  •  η αλβανική, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών και πρωταγωνιστεί σε ληστείες και κλοπές.
  • η τουρκική, η ιρακινή, η κινέζικη και η πακιστανική, που εκτός των άλλων, επιδίδονται κυρίως στην παράνομη μετανάστευση.
  • η βουλγαρική που ασχολείται και με παραχάραξη-πλαστογραφία.
  • η ουκρανική και η ρώσικη, που πέρα από τα υπόλοιπα, ειδικεύτηκαν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.
  • Επίσης υπάρχει και η ρουμανική μαφία, η οποία δρα κυρίως στο εμπόριο ανθρώπων και στις κλοπές. Έχει επιδοθεί ιδιαίτερα σε διαρρήξεις με τη μέθοδο ριφιφί στο κέντρο της Αθήνας καθώς και στα πλούσια προάστια και στέλνει τα κλοπιμαία, μέσω τουριστικών γραφείων της, στη Ρουμανία. Τα μέλη της οπλοφορούν, είναι σκληρά, αδίστακτα και άριστα οργανωμένα.

 Όπως μάλιστα τονίζουν αρμόδιοι αστυνομικοί, οι ομάδες αυτές είναι χειρότερες από τους Έλληνες κακοποιούς, δεν λογαριάζουν ούτε στο ελάχιστο την ανθρώπινη ζωή και σκοτώνουν χωρίς να νιώθουν τίποτα…

Οι απλοί πολίτες έχουν ξεχάσει τις εποχές που άφηναν τα σπίτια τους με ανοιχτές τις πορτές και τα παράθυρα και έχουν καταφύγει σε λύσεις που παρέχει η τεχνολογία προκειμένου να κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ ή όταν επιστρέφουν από μια έξοδο τους να βρίσκουν το σπίτι όπως το αφήσαν.

Σήμερα τα συστήματα συναγερμών, οι φωτισμοί ασφαλείας, οι ηλεκτρονικές σειρήνες, οι ανιχνευτές κίνησης τείνουν να αναδειχθούν σε είδος πρώτης ανάγκης, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα σπίτια.
Τα συστήματα συναγερμού για οικίες ή καταστήματα και οι κάμερες παρακολούθησης, καθώς επίσης και τα χρηματοκιβώτια έχουν αυξημένη ζήτηση.

Πέρα από τους συναγερμούς ή τις κάμερες παρακολούθησης, οι συμπολίτες μας «οχυρώνουν» τα σπίτια τους με σιδερένια κιγκλιδώματα και ρολά ασφαλείας στα παράθυρα για να προστατέψουν την περιουσία τους από παραβίαση του σπιτιού ή του καταστήματος τους.

Γενικότερα αναζητούν κάθε τρόπο να εμποδίσουν τους διαρρήκτες.
Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι η εγκατάσταση ενός συναγερμού ασφαλείας είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση. Θα πρέπει να γίνεται έρευνα αγοράς μέσω της οποίας θα εντοπιστεί η καλύτερη και φθηνότερη συσκευή υπηρεσιών ασφαλείας.

Πισω

Συμβουλές για την οικιακή ασφάλεια

Προστασια και ασφαλεια εξοχικων κατοικιων

2010-05-03 10:05
Την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών αλλά και τις εορταστικές περιόδους όπως Χριστούγεννα και Πάσχα τα αστικά κέντρα(Αθηνα,Θεσσαλονικη, Λαρισα, Ηρακλειο, Πατρα, Καβάλα, Βόλος κα) αδειάζουν από τους κατοίκους τους αφού αυτοί πηγαίνουν στον τόπο καταγωγής τους ή στις εξοχικές κατοικίες τους. Όμως δυστυχώς πολλές φορές τους περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη κατά την άφιξή τους εκεί μιας και βλέπουν τις κατοικίες τους να έχουν παραβιαστεί από ληστές και να ανακαλύπτουν ότι τους έχουν καταστρέψει τις περιουσίες τους, έχουν κλαπεί έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές και ό,τι άλλο μπορεί να...
>>

Μειωστε τον κινδυνο του σπιτιου σας απο τους διαρρηκτες

2010-05-03 10:00
Οι περισσότερες ληστείες που πραγματοποιούνται είναι από ερασιτέχνες ληστές. Στατιστικές από αστυνομικές εκθέσεις δείχνουν ότι στις 2 από τις 10 διαρρήξεις δεν είναι απαραίτητο να έχουν χρησιμοποιηθεί  εργαλεία παραβίασης σπιτιών αλλά συνήθως μπαίνουν με εύκολους τρόπους όπως από ανοιχτή πόρτα ή παραθύρο. Γι’ αυτό λοιπόν στα παράθυρα  θα πρέπει να υπάρχουν κλειδαριές, θα πρέπει να ελέγχουμε όταν φεύγουμε ή πάμε για ύπνο ότι είναι κλειδωμένα καθώς επίσης και στα παράθυρα που δεν είναι δρόμοι διαφυγής, μπορούμε να τοποθετήσουμε κάγκελα ασφαλείας. Ακόμη και τα μικρά παράθυρα όπως οι...
>>

Επιλογες συστηματων ασφαλειας συναγερμοι

2010-05-02 19:37
Την δεκαετία του ΄90 τα συστήματα ασφαλείας όχι μόνο θεωρούνταν αλλά και ήταν είδη πολυτελείας. Τα χρησιμοποιήσουν για την ασφαλεία τους καταστήματα όπως κοσμηματοπωλεία, αντικερί, γκαλερί κλπ αλλά και στις κατοικίες των πλουσίων για την προστασία τους. Οι τιμές των συστημάτων συναγερμών ήταν υψηλές και δεν ήταν εύκολο για τον οποιονδήποτε να τους αποκτήσει. Σημέρα όμως δεν είναι τόσο δύσκολο να αποκτήσεις ένα αξιόπιστο ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού αφού οι τιμές τους δεν είναι πλέον απαγορευτικές για τον απλό πολίτη και όντας η οικονομική κρίση να έχει χτυπήσει και την χώρα μας,...
>>

Ασφάλεια με αξιόπιστα συστήματα στο χαμηλότερο κόστος

2010-05-01 11:19
Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μετά την  οικονομική κρίση και αφού το μόνο που αυξάνεται είναι η ανεργία,  η εγκληματικότητα και η καθημερινή ανησυχία αυτό που ψάχνουμε είναι ένα μέσο για την προστασία  και ασφάλεια του σπιτιού, του καταστήματος καθώς και κάθε  άλλου χώρου η οικείου προσώπου μας και μάλιστα σε οικονομική τιμή λόγω της οικονομικής δυσκολίας, χωρίς αυτό όμως να μειώνει την ...
>>
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode