Αναζητηση στον ιστότοπο

Αυξηση του οργανωμενου εγκληματος

2009-09-19 16:26

Η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης των συστήματων ασφαλείας, τόσο από επιχειρήσεις όσο και από νοικοκυριά, δεν είναι καθόλου τυχαία. Οφείλεται στο έντονο αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί κυρίως στις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθηνα, Θεσσαλονίκη) αλλά και στις πόλεις και στα χωριά της περιφέρειας.

Είναι, όμως, γεγονός αναμφισβήτητο ότι η κοινωνία έχει κουραστεί και έχει αγανακτήσει από την αύξηση της εγκληματικότητας. Γι’ αυτό και κάποιες επιτυχίες των διωκτικών Αρχών, ο απλός πολίτης τις βλέπει με ιδιαίτερη ανακούφιση και ικανοποίηση.
Θα επιμείνουμε ότι η Αστυνομία θα πρέπει να ρίξει περισσότερη βαρύτητα και στη «χαμηλή» εγκληματικότητα, παράλληλα με τη «βαριά». Δεν πρέπει να επαναπαύεται. Να κοιτάξει το έγκλημα του δρόμου και την παραβίαση των σπιτίων, γιατί ο κόσμος υποφέρει από τις μικροκλοπές, τις μικροληστείες και τις επιθέσεις σε γυναίκες που τους αρπάζουν τις τσάντες. Αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα που ταλανίζουν όχι μόνο τους κατοίκους της Αττικής αλλά και των άλλων πόλεων και πρέπει να εξαλειφθούν.

Η Eurostar καταγραφεί για τη χώρα μας αύξηση των δολοφονιών, αλλά και αύξηση των κλοπών που συνοδεύτηκαν από άσκηση βίας. 

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται στις επίσημες εκθέσεις των Αρχών για το οργανωμένο έγκλημα, οι πλέον αδίστακτες και σταθερές από τις ξένες μαφίες που δρουν στη χώρα μας είναι:

  •  η αλβανική, που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών και πρωταγωνιστεί σε ληστείες και κλοπές.
  • η τουρκική, η ιρακινή, η κινέζικη και η πακιστανική, που εκτός των άλλων, επιδίδονται κυρίως στην παράνομη μετανάστευση.
  • η βουλγαρική που ασχολείται και με παραχάραξη-πλαστογραφία.
  • η ουκρανική και η ρώσικη, που πέρα από τα υπόλοιπα, ειδικεύτηκαν στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.
  • Επίσης υπάρχει και η ρουμανική μαφία, η οποία δρα κυρίως στο εμπόριο ανθρώπων και στις κλοπές. Έχει επιδοθεί ιδιαίτερα σε διαρρήξεις με τη μέθοδο ριφιφί στο κέντρο της Αθήνας καθώς και στα πλούσια προάστια και στέλνει τα κλοπιμαία, μέσω τουριστικών γραφείων της, στη Ρουμανία. Τα μέλη της οπλοφορούν, είναι σκληρά, αδίστακτα και άριστα οργανωμένα.

 Όπως μάλιστα τονίζουν αρμόδιοι αστυνομικοί, οι ομάδες αυτές είναι χειρότερες από τους Έλληνες κακοποιούς, δεν λογαριάζουν ούτε στο ελάχιστο την ανθρώπινη ζωή και σκοτώνουν χωρίς να νιώθουν τίποτα…

Οι απλοί πολίτες έχουν ξεχάσει τις εποχές που άφηναν τα σπίτια τους με ανοιχτές τις πορτές και τα παράθυρα και έχουν καταφύγει σε λύσεις που παρέχει η τεχνολογία προκειμένου να κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ ή όταν επιστρέφουν από μια έξοδο τους να βρίσκουν το σπίτι όπως το αφήσαν.

Σήμερα τα συστήματα συναγερμών, οι φωτισμοί ασφαλείας, οι ηλεκτρονικές σειρήνες, οι ανιχνευτές κίνησης τείνουν να αναδειχθούν σε είδος πρώτης ανάγκης, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά και για τα σπίτια.
Τα συστήματα συναγερμού για οικίες ή καταστήματα και οι κάμερες παρακολούθησης, καθώς επίσης και τα χρηματοκιβώτια έχουν αυξημένη ζήτηση.

Πέρα από τους συναγερμούς ή τις κάμερες παρακολούθησης, οι συμπολίτες μας «οχυρώνουν» τα σπίτια τους με σιδερένια κιγκλιδώματα και ρολά ασφαλείας στα παράθυρα για να προστατέψουν την περιουσία τους από παραβίαση του σπιτιού ή του καταστήματος τους.

Γενικότερα αναζητούν κάθε τρόπο να εμποδίσουν τους διαρρήκτες.
Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν ότι η εγκατάσταση ενός συναγερμού ασφαλείας είναι αρκετά σοβαρή υπόθεση. Θα πρέπει να γίνεται έρευνα αγοράς μέσω της οποίας θα εντοπιστεί η καλύτερη και φθηνότερη συσκευή υπηρεσιών ασφαλείας.

Πισω

Συμβουλές για την οικιακή ασφάλεια

Κοστολογηση συναγερμων σπιτιων και επιχειρησεων

2021-01-04 19:23
Οι συναγερμοί είναι συστήματα ασφαλείας τα οποία εμποδίζουν την παραβίαση του απιτιού ή του γραφείου σας και προστατεύουν την οικογένεια και την περιουσίας σας. Σίγουρα σας γεννιέται το ερώτημα: υπάρχει συναγερμός ο οποίος δεν παραβιάζεται; Άκομα και για το πιο ακριβό συστήμα συναγερμού υπάρχει πάντα κάποιο μικρό ποσοστό που μπορεί να παραβιαστεί. Γι’ αυτό το λόγο οι δυνατότητες που θα έχει το συστήμα ασφαλείας θα πρέπει να προσέχθουν. Με την αύξηση της εγκληματικότητας ο αριθμός των διαρρήξεων που γίνονται στην χώρα μας κάθε χρόνο αυξάνονται εκθετικά. Έτσι ο απλός πολίτης θα πρέπει να...
>>

Συναγερμός σπιτιού με τηλεειδοποίηση

2021-01-03 20:46
Σήμερα που το αίσθημα της ανασφάλειας και του φόβου έχουν κυριεύσει τον κάθε άνθρωπο, εκείνος προσπαθεί να βρει λύσεις προστασίας με κύρια μέριμνά του την οικογένειά του και την περιουσία του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανατρέξει, με σοβαρότητα τώρα πια και δίχως να το θεωρεί είδος πολυτελείας, στα διάφορα συστήματα ασφαλείας. Λόγω λοιπόν αυτής της ζήτησης οι διάφορες εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας συναγερμών έχουν εξελιχθεί και όσο υπάρχει η ζήτηση θα εξελίσονται. Προσπαθούν να κάνουν τη ζωή των πολιτών πιο εύκολη και πιο οικονομικοί αφού τα...
>>

Λόγοι να επιλέξετε συναγερμό με εξωτερική σειρήνα

2021-01-02 09:26
Όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άμεσο κίνδυνο, το πρώτο πράγμα που έχουμε μάθει να κάνουμε είναι να ζητήσουμε βοήθεια όσο το δυνατόν γρηγορότερα με σκοπό να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως όταν αυτός ο κίνδυνος ονομάζεται «διαρρήκτης» αυτό δεν είναι εφικτό ή και αν είναι εφικτό πολλές φορές δεν είναι αποτελεσματικό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διαρρήκτες έχουν ήδη εισβάλει στο σπίτι ή το γραφείο μας και δεν έχουμε το χρόνο να αντιδράσουμε. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να εγκαταστήσουμε συστήματα συναγερμών που να μπορούν να ειδοποιήσουν τηλεφωνικά όχι μόνο εμάς αλλά και...
>>

Τρόποι προφύλαξεις πολυκατοικίας και των διαμερισμάτων απο ληστείες

2021-01-01 10:34
Πρόσφατες αστυνομικές εκθέσεις τονίζουν ότι στις πολυκατοικίες έχουν αυξηθεί οι διαρρήξεις και όπως αναφέρουν εάν οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές διαμερισμάτων δεν πάρουν μέτρα προφύλαξης τότε θα έχουμε εκθετική  αύξηση των διαρρήξεων. Δυστυχώς η αστυνομία δεν μπορεί να βρίσκεται κάθε στιγμή σε όλα τα σημεία της Ελλαδας ώστε να προφυλάξει τους πολίτες από τους κλέφτες, από τους επίδοξους διαρρήκτες. Θα πρέπει οι ένοικοι / ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προφυλάξης χωρίς όμως να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά, αντιθέτως θα πρέπει να κάνουν αγορές οικονομικές μεν...
>>
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Συναγερμοί και συστήματα ασφαλείας σε προσιτές τιμές

Το e-shop υλοποιήθηκε από Webnode